Gerningsmænd fra Stevns-drab vil frifindes

De to gerningsmænd der blev dømt for drab, og medvirkende til drab, på mekaniker Anders Mark Hansen på Stevns, vil nu anke deres dom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen vil pure frifindes for drabet på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen på Stevns den 2. marts sidste år.

Det oplyser den 34-åriges advokat, Kim Holst, til Ritzau, og de anker derfor dommen på 13 år i fængsel ved Retten i Roskilde til Østre Landsret.

Anklagemyndigheden har valgt at anke dommen på fire års fængsel til Ronni Lauenborg Elg for medvirken til drabet. Ronni Lauenborg Elgs advokat, Henrik Stagetorn, har kontraanket til frifindelse eller nedsat straf, skriver Dagbladet Køge.

Krykker skal redde gerningsmand
Igennem hele sagen har Kim Holst argumenteret for, at Thorsten Grønlund Thomsen - der bruger krykker permanent på grund af en rygskade - ikke fysisk har været i stand til at udføre drabet.

Det er endnu uvist, om den 28-årige Ronni Lauenborg Elg, der er kendt skyldig i medvirken til drabet og idømt fire års fængsel, også vil anke sin dom.

Senioranklager Bente Schnack fra Statsadvokaten i København gik efter 16 års fængsel til Thorsten Grønlund Thomsen og flere års fængsel til Ronni Lauenborg Elg.

De to dømtes forsvarere gik efter 10 års fængsel til Thorsten Grønlund Thomsen og to års fængsel til Ronni Lauenborg Elg, da sagen kørte i byretten.

Sms'er kostede Anders Hansen livet
En festlig aften med syv uskyldige sms'er til og fra en anden mands kæreste endte ifølge anklageren med at koste den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen livet.

Thorsten Grønlund Thomsen opsnappede nemlig beskederne fra den 10. februar og kvalte Anders i et jalousianfald - ifølge anklageren - efter en times voldelig afstraffelse.

Den 34-årige Thorsten Grønlund Thomsen var den, der udførte selve drabet, mens den 28-årige Ronni Lauenborg Elg blot så på uden at reagere, da Anders blev bagbundet, og den timelange afstraffelse begyndte i Fællesskoven på Stevns.

Den 28-årige er dog også kendt skyldig i drabet, fordi han passivt sad i bilen og så på, mens Anders fik slag og spark i massevis af den 34-årige.

Både den 34-årige og den 28-årige beskyldte hinanden for drabet på Anders Mark Hansen. Liget havde en livrem om halsen, og den anden ende af livremmen var bundet fast til anhængertrækket på offerets egen bil.

/ritzau/