¨

Frivillige ordner haven for flygtninge

Foto: TV ØST

En gruppe frivillige har sat sig for at få kommunens nye flygtninge til at føle sig velkomne. De har derfor ordnet haven, hvor flygtningene opholder sig.

En lokal gruppe borgere fra Stevns har taget et anderledes skridt for at byde ni nyankomne flygtninge fra det borgerkrigshærgede Syrien velkommen. Det skriver DR Sjælland.

Haven til den gamle børnehave, som flygtningene er blevet installeret i, mindede nemlig ikke meget om en have. Og derfor trak gruppen, der kalder sig Venligboerne, i arbejdstøjet.

- De havde hverken haveredskaber eller noget andet til at ordne haven. Så derfor kom vi med græsslåmaskine, hækkeklipper og motorsav, og hvad vi ellers kunne finde og hjalp dem med at få det til at ligne en have igen. Men de tog så fint imod os, siger Louise Sørensen, der er medlem af Venligboerne Stevns, til DR Sjælland.

Gruppen fra Stevns er en del af en bevægelsen "Venligboerne", der særligt er populær i Jylland, men nu også har spredt sig til Sjælland og andre dele af landet. I de lokale grupper hjælper frivillige borgere flygtninge med stort og småt, for at skabe et bedre bånd mellem de "gamle" og de "nye" borgere.

Det handler i bund og grund om respekt, siger Louise Sørensen.

- Det er et fantastisk koncept, der bygger på viden om, at mennesker har brug for at blive anerkendt. Og så er det er rart, at få lov til at hjælpe mennesker der har brug for det og vise dem, at vi gerne vil komme dem i møde, siger hun til DR Sjælland.

Selvom haveredskaberne er gemt væk, og haven nu har fået en overhaling, så er det langt fra sidste gang de frivillige borgere fra Stevns vil række hånden ud mod de nye flygtninge.

- De tog rigtig fint imod os og havde lavet både te og kaffe. Og så hjalp vi hinanden med haven. Det var så fint.

Og så behøver møderne ikke kun, at handle om praktisk hjælp, siger Louise Sørensen.

- Næste gang mødes vi måske til en grillfest, eller måske en fisketur, siger hun til DR Sjælland.

Venligboerne består af 37 lokalgrupper rundt om i landet. Foruden den på Stevns, er der i region Sjælland også grupper i Vordingborg, Slagelse, Sorø, Avenstrup, Roskilde, Orø og Kalundborg

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App