Fremtiden for brandstationen i Hårlev afgøres i aften

Brandstation i Hårlev er lukningstruet efter besparelser på beredskabet. Brandstationens skæbne bliver afgjort på et ekstraordinært byrådsmøde i aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Stevns Kommune skal spare fem millioner kroner på beredskabet, kan det få konsekvenser.

Derfor har borgerne i Hårlev på Stevns frygtet at miste deres brandstation. Brandstationen i Hårlev er den ene af de to, der er i området.

At brandstationen i Hårlev er lukningstruet skyldes, at den daværende regering i 2014 besluttede at samle 87 kommunale beredskaber til 20 med forventningen om betydelige besparelser.

quote Jeg tror ikke, den går så glat hjem, som Østsjællands beredskab havde håbet på

Johnny Andersen, formand for Hårlev Borgerforening

Stevns blev en del af Østsjællands beredskab, der nu skal spare fem millioner kroner. Et beløb der kan spares, hvis brandstationen i Hårlev lukker.

Borgerforening i Hårlev tror planen bliver nedstemt

Brandstationens fremtid bliver afgjort på et ekstraordinært byrådsmøde i aften. Johnny Andersen, som er formand for Hårlev Borgerforening har indsamlet 700 underskrifter på borgere, der ønsker at bevare brandmændene i byen.

- Jeg tror ikke, den går så glat hjem, som Østsjællands beredskab havde håbet på, siger Johnny Andersen, formand for Hårlev Borgerforening til TV ØST.

- Jeg tror, de kasserer den plan.

Sagen blev udsat sidste uge – afgørelse falder i aften

Sagen blev ellers behandlet i det lokale økonomiudvalg for to uger siden. Her tilkendegav Økonomiudvalget, at der også fremover skal være to brandstationer i Stevns Kommune, ligesom man som minimum ønsker at fastholde det nuværende serviceniveau og responstid.

Sagen skulle derefter have været behandlet i byrådet i torsdags, men her valgte man at udsætte sagen, da politikerne følte, at de manglede informationer. I stedet skal der nu gennemføres en temadrøftelse på et ekstraordinært byrådsmøde onsdag aften.

Hvis der er uenighed om Hårlev brandstation lukkes eller ej, afgøres det ved en afstemning.

Brev fra brandfolk gør indtryk

Senest har brandfolkene i et åbent brev advaret politikerne. Sådan et brev gør ifølge borgmester Anette Mortensen (V) indtryk.

- Vi tager selvfølgelig alle de kommentarer og input med, som vi får, siger borgmesteren til TV ØST. Hun afviser dog, at der på forhånd er truffet nogen afgørelse.

- Jeg tænker, vi lige skal have hørt det oplæg, der kommer fra beredskabsdirektøren, og vi skal have mulighed for at stille de spørgsmål, vi har, inden vi træffer en beslutning, siger Anette Mortensen.

Det er ligesom om, vi bliver dunket i hovederne i de små byer

Hvis Hårlev brandstation lukker, skal borger efter lukningen have hjælp fra Lellinge eller Store Heddinge brandstationer.

Bliver det resultatet af aftenens byrådsmøde, forudser formanden for Hårlev Borgerforening, at mange borgere i Hårlev bliver kede af det.

- Når man prøver at udvikle byen, så kommer det ovenfra og lukke ned i den anden ende. Det er ligesom om, vi bliver dunket i hovedet i de små byer hele, siger Jonny Andersen fra Borgerforeningen.

- Men vi satser på det bedste. Jeg tror ikke, den bliver lukket.