Førstehjælp i børnehøjde

Børnene i Børnecenteret Erikstrup ved, hvad de skal gøre, hvis der sker et uheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lyder umiskendeligt som tyve små børnestemmer, der synger Mariehønen Evigglad, når der er morgensamling i Børnecenteret Erikstrup i Store Heddinge. Men lytter man efter, kan man høre, at de velkendte ord er byttet ud med ord som førstehjælp og ring 1 – 1 – 2.    

Børnene skal nemlig lære førstehjælp.

- Vi har lavet et førstehjælpsprojekt, fordi det er vigtigt, at børnene allerede lærer det nu, fortæller pædagogstuderende Anne-Mette Simonsen.

De er to pædagogstuderende, der står bag projektet i Børnecentret Erikstrup, der skal lære børnene, hvad de skal gøre, hvis der sker et uheld.

- Vi har lært dem sangen ud fra Mariehønen Evigglad, og så har vi lært dem, hvordan og hvornår man sætter plaster på hinanden, fortæller pædagogstuderende Stina Pedersen.

”Børnene vil handle”

Børnene i børnehaven er mellem to og seks år gamle. De ældste har fuldstændig styr på, hvad der skal gøres i de forskellige situationer.

Malou Brix på 4 år har slået sin finger, og så ved hun, hvad der skal til.

- Så skal man vaske den og putte plaster på, fortæller hun.

Og skulle der ske noget mere alvorligt, så ved hun også, hvad der skal gøres, og hvem hun skal ringe til.

- Så ringer man 1-1-2, slår Malou Brix fast.

For Holly Olesen på tre år, er det lidt mere diffust, hvad man skal gøre, hvis der sker et uheld.

- Man skal bare synge, fortæller hun og synger sangen.

Men det skræmmer nu ikke pædagogerne.

- Jeg tror, børnene vil handle. Det kan godt være, de ikke gør det i den rigtige rækkefølge, men jeg tror, de vil huske det og gøre noget, fordi det er en velkendt sang for dem, lyder det fra pædagog Rikke Kristoffersen.