¨

Forstander tiltalt for vold mod anbragte børn

Foto: TV ØST

Forstanderne på et behandlingshjem for omsorgssvigtede børn blev onsdag tiltalt for vold mod to af de anbragte børn.

Forstanderen på Magnoliegården - Stevns Kommunes behandlingshjem for groft omsorgssvigtede børn - blev onsdag eftermiddag fritaget for tjeneste efter, at anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod ham efter den milde voldsparagraf i straffeloven. Sagen ventes for Retten i Roskilde, og indtil da er afdelingsleder Else Villemoes Andersen indsat som fungerende forstander. Det skriver DAGBLADET Køge fredag.

Sagen stammer tilbage fra januar, da to nu tidligere ansatte medarbejdere på Magnoliegården valgte at melde forstanderen til politiet og Stevns Kommune for vold i forbindelse med brug af magtanvendelse over for to børn. Episoden fandt sted i august sidste år, men først efter fem måneder valgte de to ansatte at gå til politiet. Herefter har politiet efterforsket sagen i næsten et halvt år og har i denne uge valgt at rejse tiltale mod forstanderen.

Stevns Kommune lavede allerede sidste år af egen drift en undersøgelse af episoden og fandt ikke beviser, der kunne begrunde kritik af forstanderen.

Efter politianmeldelsen iværksatte kommunen en ny undersøgelse med eksterne og uanmeldte besøg på Magnoliegården, ligesom Arbejdstilsynet var på uanmeldt tilsynsbesøg. Ingen af disse tilsyn har givet anledning til bemærkninger, oplyser kommunen.

- Vi tager til efterretning, at anklagemyndigheden nu har valgt at rejse tiltale. Men det er værd at understrege, at ingen er skyldig, før man er dømt i retten, siger skole- og institutionschef Anton Svendsen til DAGBLADET Køge.

Stevns Kommune har orienteret børnenes forældre og de anbringende kommuner om fritagelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App