Forstander dømt for vold

Forstanderen på behandlingshjemmet Magnoliegården blev i dag idømt 40 dages betinget fængsel for vold mod to af institutionens børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I retten i Roskilde var forstanderen tiltalt for to voldsepisoder mod anbragte børn på institutionen Magnoliegården.


Magnoliegården er en institution for omsorgssvigtede børn.


Forstanderen var tiltalt for i august 2011 at have slået en elev i hovedet med flad hånd og for at skubbe et bord ind i brystet på eleven og presse hans hoved ned mod bordpladen.


Den anden episode var i september 2011. Her var forstanderen tiltalt for at slæbe en elev hen ad gulvet og for at tage fat i elevens tøj, løfte ham fra gulvet og slå hans krop og hoved ind mod en væg.


Det var to vikarer fra institutionen, der havde anmeldt forstanderen.


I retten i Roskilde blev han kendt skyldig med to ud af tre dommerstemmer og blev idømt 40 dages betinget fængsel. Forstanderen ankede dommen på stedet.


Stevns Kommune har under retssagen og indtil videre ladet Magnoliegårdens viceforstander stå for den daglige ledelse.


- Vi har haft en viceforstander, der har varetaget de daglige ledelsesopgaver. Så har forstanderen i perioden været tildelt nogle administrative opgaver, som ikke har haft umiddelbar berøring med børnene, siger Jakob Lundberg, der er direktør for Skole og Institution i Stevns Kommune.


Stevns Kommune skal nu vurdere, om forstanderen kan beholde sit job på Magnoliegården.


- Vi tager dommen til efterretning. Nu vil vi lige give os tid til at nærlæse præmisserne i dommen, og så vil vi se på, hvilke konsekvenser den skal have, siger Jakob Lundberg.