Forældretip førte til stor narkofangst - par tiltalt i sag om tre kilo amfetamin

En mand og en kvinde fra Stevns har siden december siddet varetægtsfængslet i en stor sag om salg af amfetamin i Store-Heddinge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har rejst tiltale i en stor sag om salg af narko på Stevns.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

De tiltalte er en 57-årig mand og en 50-årig kvinde fra Stevns, som har siddet varetægtsfængslet siden december 2019.

Blev kontaktet af flere borgere

Sagen begyndte med, at den tidligere lokalbetjent på Stevns, Erik Dalhoff, flere gange blev kontaktet af forældre til unge mennesker i skolemiljøet. Forældrene anmeldte anonymt, at der foregik noget mistænkeligt på torvet og andre centrale steder i Store Heddinge.

quote Vi mener faktisk, at det var de lokales oplevelser af, hvad der afveg fra normalbilledet, der gav os mulighed for at målrette efterforskningen

Erik Dalhoff, tidligere lokalbetjent, Stevns.

Borgerne havde blandt andet set en kvinde sidde i en parkeret bil, hvorfra der skete en udveksling af noget mellem kvinden og de mange personer, som henvendte sig til hende.

- Borgernes tip om den mistænkelige bil og kvinden gav politiet mulighed for at forfølge narkohandlen og starte efterforskningen mod sælgerne. Vi mener faktisk, at det var de lokales oplevelser af, hvad der afveg fra normalbilledet, der gav os mulighed for at målrette efterforskningen, siger Erik Dalhoff i pressemeddelelsen.

Derfor kørte en politipatrulje med en narkohund den 9. december 2019 til en adresse syd for Store-Heddinge, hvor ejeren af bilen var tilmeldt.

Fandt næsten tre kilo amfetamin

Politiet ransagede adressen, og en narkohund fandt 2,8 kilo amfetamin. Derfor blev den 50-årige kvinde og den 57-årige mand anholdt og sigtet for besiddelse med henblik på videresalg.

Ved ransagningen fandt politiet desuden en digitalvægt og en større mængde små plastikposer, der kan bruges til at dele narkotika i mindre portioner.

Dagen efter anholdelsen blev de to anholdte fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, og de har siden siddet varetægtsfængslet, mens politiet efterforskede sagen.

De vil forblive frihedsberøvet frem til sagens afgørelse.