Forældretip førte til stor narkofangst - nu er der faldet dom i sagen

En kvinde og en mand fra Stevns er dømt for besiddelse af amfetamin til videresalg. Det var tip fra borgere, der førte til anholdelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 57-årig mand og en 50-årig kvinde fra Stevns skal henholdsvis fem et halvt år og fem år i fængsel for besiddelse af store mængder amfetamin med henblik på videresalg.

De to dømte er søskende.

Det har Retten i Roskilde besluttet, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Søskendeparret har anket sagen til landsretten.

quote Derfor vil jeg gerne takke de forældre, der henvendte sig til os

Kim Lech, politikommissær, Midt- og Vestsjællands Politi

Sagen begyndte i december sidste år, da flere forældre på Stevns lagde mærke til en kvinde i en bil på torvet i Store Heddinge. Kvinden udviste mistænkelig adfærd, mente de.

Derfor kontaktede de den daværende lokalbetjent, Erik Dalhoff, og på den baggrund besluttede Midt- og Vestsjællands Politi at tage forbi den adresse, som ejeren af bilen boede på. Med sig havde de flere narkohunde, og det gav gevinst. På adressen blev der fundet store mængder amfetamin – nærmere bestemt 2,8 kilo.

- Vi er rigtig glade for, at sagen nu er afsluttet, og at lokalområdet i de næste fem år er fri for den utrygge adfærd, de oplevede på torvet i Store-Heddinge, før vi anholdt personerne, siger efterforskningslederen, politikommissær Kim Lech, i pressemeddelelsen.

Stor tak til forældrene

Han kommer i samme ombæring med en stor ros til de forældre, der var medvirkende årsag til, at de to personer blev anholdt.

- Vi kan desværre ikke se lige så mange afvigelser i normalbilledet, som borgerne kan, så det er en stor hjælp i vores arbejde. Derfor vil jeg gerne takke de forældre, der henvendte sig til os, også selvom flere i begyndelsen var i tvivl om, om de havde set rigtigt, siger Kim Lech.

- Det kan ofte være den ekstra henvendelse fra borgerne, der får os til at starte efterforskningen.