¨

Forældre på Stevns er klar til at åbne friskoler

Foto: TV ØST

Hvis kommunalpolitikerne - som ventet - snart lukker en eller flere skoler på Stevns, så er flere forældre klar til at oprette friskoler i stedet.

Senest har Aktionsgruppen bag Hellested Skole samlet 31.000 kroner ind og fået tilsagn fra forældre til 90 af skolens cirka 120 børn i normalklasserne. Det skriver Sjællandske.
Tidligere har også en gruppe af forældre i Skelbæk-området på Nordstevns bebudet, at en skolelukning vil blive besvaret med oprettelsen af en friskole.

Opbakning fra forældre
- Stort set alle børnene går på skolen i forvejen og bor lokalt i Hellested Sogn, og vi kender mere ellermindre alle forældrene. Så jeg tror på, at de er seriøse og også vil gøre alvor af at bakke op om en friskole, hvis den bliver en realitet, siger Fie Mathiesen, der er mor til to børn på Hellested Skole, medlem af aktionsgruppen og medlem af Hotherskolens bestyrelse.

Både når det gælder Hellested Skole og forældrene i Skelbæk-området, så er forudsætningen for, at planerne kan realiseres, at eleverne har tag over hovedet, skriver Sjællandske. Det betyder i realiteten, at forældrene skal kunne overtage bygningerne fra kommunen.

Det er faldende elevtal, der betyder, at et flertal i kommunalbestyrelsen formegentlig vil nedlægge op til tre undervisningssteder på Stevns.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App