Først coronakyllinger, nu mariehøns - Josefine og hendes mor udstiller igen stenmalede dyr

Et hav af stenmalede mariehøns på et træ pryder denne tid torvet i Store Heddinge. Sidste år var det malede kyllinger, der skabte liv i coronatiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt på torvet i Store Heddinge på Stevns ligger et fældet træ fyldt med sten, hvorpå der er malet mariehøns.

Mariehønsene er malet af byens skoler og børnehaver og er blevet udstillet som et kunstværk, til frit skue for byens handlende.

Idemageren bag projektet er Camilla Madsen, og det er ikke første gang, hun bemærker sig med stenmalede dyr.

coronasten1
Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

For lidt over et år siden skabt hun og hendes otteårige datter, Josefine Madsen, et lignende kreativt projekt midt i coronatiden. Mor og datter fik tiden med nedlukning til at gå med at male gule kyllinger på sten. Først til familiemedlemmer, siden i alt 780, som blev lagt forskellige steder i Store Heddinge.

Dét projekt ramte tilsyneladende en nerve i den coronaramte danske befolkning, for de farverige figurer er siden hen blevet et hit langt ud over Store Heddinges bygrænse og har nu været inspirationen til en ny sang skrevet af Lau Højen, forsanger i bandet Carpark North. Stenfuglene, hedder den.

Et lyst punkt i depressionen

Camilla Madsen blev som selvstændig ramt hårdt af coronanedlukningen og udviklede deraf depression. For hende har coronakyllingerne været en redningskrans.

- Ja, helt sikkert. Jeg gjorde det for at være mor i hele processen, for jeg kunne jo ikke bare lægge mig ind at sove en hel dag. Vi havde noget fælles, min datter og jeg, hvor jeg ikke nødvendigvis behøvede at snakke så meget om følelser, siger hun.

Camilla Madsen har udviklet depression som en konsekvens af coronanedlukningen, fordi hun er selvstændig. Hun har set de malede dyr som en redningskrans.
Camilla Madsen har udviklet depression som en konsekvens af coronanedlukningen, fordi hun er selvstændig. Hun har set de malede dyr som en redningskrans. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Også denne gang har Josefine Madsen været med i malerarbejdet af mariehønsene.

De udstillede stenmariehøns vil stå på torvet i Store Heddinge frem til den 5. juni.

VIDEO: TV2 ØST mødte også Josefine og hendes mor sidste år. Her spredte de smil i deres by med glade corona-kyllinger: