¨

Fodboldklub på Stevns nomineret til årets bedste – venskab, leg og glæde er leveregler her

Store Heddinge Boldklub bliver blandt rost for evnen til at engagere frivillige. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Store Heddinge Boldklub er nomineret til Årets Fodboldklub til Dansk Fodbold Award i aften.

Venskab, leg, glæde, dialog og udvikling. Det er ikke bare værdier, men leveregler for Store Heddinge Boldklub.

Sådan indleder Dansk Boldspil-Union (DBU) begrundelsen for, hvorfor Store Heddinge Boldklub på Stevns er én af landets fire bedste fodboldklubber.

Når Dansk Fodbold Award i aften løber af stablen i Forum Horsens er klubben nemlig nomineret til Årets Fodboldklub.

- Jeg er stolt af at være blandt de fire bedste, og så håber vi på det bedste, siger klubformand Mikkel Hoffmann-Rasmussen.

Det skriver DBU om Store Heddinge Boldklub:

Venskab, leg, glæde, dialog og udvikling. Det er ikke bare værdier, men leveregler for Store Heddinge Boldklub, som i 2016 besluttede sig for, at der måtte gøres noget i klubben, som oplevede, at det var de samme frivillige, der trak læsset. Arbejdet med frivilligheden førte til en ”frivilligbank”, der i dag tæller mere end 100 frivillige, som troligt dukker op, når der er brug for dem.

Det kan for eksempel være, når klubben afholder deres månedlige fællesspisninger. Her prioriterer klubben, at alle har råd til at være med, hvilket kendetegner klubbens samfundsansvar. Klubben gør blandt andet en stor indsats for at bidrage til integrationen af flygtninge i området. Der er således spillere på flere af klubbens hold, der søger asyl i Danmark, og dem har klubben taget varmt imod. Aktiviteterne har også medført medlemstilgang, hvilket illustreres bedst af klubbens pige- og kvindeafdeling, der nu tæller 32 medlemmer -  tidligere var der ingen medlemmer.

 

Foruden Store Heddinge Boldklub er også Billund IF, Kjøbenhavns Boldklub og Sydmors IF nomineret til prisen.

 

Kilde: dbu.dk

Frivillighed i centrum

TV ØST var i denne uge på besøg i klubben for at være med til en af årets første udendørs træninger og for at se, hvad det er, de kan på Stevns.

Og noget, der blandt andet springer i øjnene, er klubbens store fokus på frivillighed. I 2016 besluttede de sig nemlig aktivt at gøre noget ved frivilligheden i klubben, fordi de oplevede, at det altid var de samme frivillige, der trak læsset.

Vi lærer hinanden at kende på en anden måde, og det kan jeg godt lide

Henriette Larsen, Store Heddinge

Det blev til Frivilligbanken, der i dag tæller 110 frivillige. Her binder forældrene sig ikke til en ugentlig indsats, men byder ind, når der er behov.

- Nogle gange skal der males en dør eller skiftes et vindue, og der skal kridtes nogle baner op. Og hvis forældrene ved, der skal bruges en halv time, en time eller måske fire timer, så kan de godt forholde sig til det, siger Jan Nissen, der er næstformand i klubben.

Og forældrene er glade for konceptet.

- Jeg er med ude til alle kampene og i hallerne, når der trænes indendørs. Jeg har frugt og kage med og drikkevarer. Det er det, jeg bidrager med, fortæller Rikke Nielsen fra Store Heddinge.

- Jeg har tre børn og fuldtidsjob, og min mand har fuldtidsjob. Vi gør, hvad vi kan og har været med ude at sælge lodsedler og stået i tombola nogle timer. Vi lærer hinanden at kende på en anden måde, og det kan jeg godt lide, lyder det fra Henriette Larsen, hvis datter går i klubben.

Artiklen fortsætter under billedet.

Frivillighed er et vigtigt koncept i Store Heddinge. Forældrene er med på sidelinjen. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Tiltrækker piger og kvinder

Og også klubbens evne til at tiltrække kvinderne til fodbolden, bliver fremhævet i begrundelsen for, hvorfor klubben er nomineret til prisen.

Klubbens pige- og kvindeafdeling tæller nu 80 medlemmer, hvor der tidligere ikke var en eneste.

- Vi skal have aflivet, at det kun er mænd, der spiller fodbold, for det gør kvinderne også. Og vi har det så godt. Sammenholdet er rigtig godt, siger Signe Jørgensen, der er træner i klubben.

Artiklen fortsætter under billedet.

Signe Jørgensen fremhæver sammenholdet i klubben. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Sidst, men ikke mindst, bliver Store Heddinge Boldklub fremhævet for at gøre noget særligt for integrationen i området.

- Der er en rigtig god atmosfære, og vi har rigtig gode trænere. Børnene går også i skole sammen, og det er et godt link at have i fodbolden, siger Ewa Konieczna, der stammer fra Polen, og hvis datter, Maja, spiller i klubben.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ewa Koniecznas datter, Maja, spiller i klubben. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Der er 300 medlemmer af Store Heddinge Boldklub.

Dansk Fodbold Award bliver uddelt i aften i forlængelse af Fodboldens Kongres. Der bliver uddelt priser i 11 forskellige kategorier – blandt andet årets bedste mandlige - og kvindelige spiller, årets dommer, årets træner og årets mandlige – og kvindelige talent.

03:39

Kom med til træning i den klub, der måske er årets fodboldklub i Danmark.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App