Flygtninge i job

Røde Kors på Stevns har sat sig for at finde jobs til kommunens flygtninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et af de helt store spørgsmål for tiden er hvordan vi skal integrere de mange flygtninge, der kommer til landet. Mange er dog enige om, at de der får asyl skal i arbejde hurtigst muligt. Den lokale afdeling af Dansk Røde Kors på Stevns har sat sig for at finde praktikpladser til kommunens flygtning, og den idé er svinebonde Carl Skov fra Skørpinge gået med på. I to måneder har han haft Habtay Tekeste der er flygtet fra Eritrea til at hjælpe sig i staldene.

- Det går da fremad med ham, så jeg har sådan set tænkt mig at ansætte ham når ordningen ophører, fortæller Carl Skov.

Der produceres årligt 35.000 svin på gården, hvor der i alt er seks ansatte, men det har længe været svært for Carl Skov, at finde egnede danskere, der ville påtage sig jobbet som landbrugsmedhjælpere:

- De er for forkælede, og de offentlige ydelser de kan få i stedet for at arbejde er alt for høje.

Tilbage i Eritrea drømte Habtay Tekeste om at blive læge. Det måtte han lægge på hylden, da han blev tvunget på flugt. Nu føler han ikke han kan tillade sig at være kræsen, når det handler om at finde arbejde og han er glad for den mulighed han har fået:

- Et job er job og jeg bare interesseret i at få et arbejde, siger han.

Habtay Tekeste har fået asyl i Danmark og har været her i over i et år. Han gør hvad han kan for at lære sig at tale dansk. Foreløbig er han godt i gang med at få styr på tallene. Det er nemlig vigtigt, når han skal forstå hvilke søer der er han skal besigtige.

Lokalafdelingen af Røde Kors på Stevns har som mål at finde i alt 50 praktikpladser til kommunens flygtninge. Foreløbig er det lykkedes at finde 16 praktikpladser. Blandt andet har fodboldklubben Brøndby sagt ja til at tage nogle ind, men også lokale restauranter og produktionsvirksomheder har sat sagt ja.