Fly generet med laserlys

Et laserlys fra Strøby Egede-området blev rettet mod et fly, og det fik kontroltårnet i Kastrup til at anmelde hændelsen til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var måske tænkt som en joke, da et fly tirsdag aften blev ramt af et laserlys. Men konsekvenserne kunne være blevet meget alvorlige, skriver DAGBLADET Køge.

Personalet fra kontroltårnet i Kastrup rettede i går klokken 21.07 henvendelse til politiet og fortalte om hændelsen, og at laserlyset kom fra Strøby Egede-åmrådet. Det kunne aflæses af flyets gps-position, da det grønne lys ramte flyet.

Politiet eftersøger gerningsmand

Nu er det op til politiet at finde frem til den person i Strøby Egede-området, der sigtede med sit laserlys mod flyet. Og det kan meget vel tænkes, at politiet får held med deres efterforskning.

- Kommer der flere laserskud fra samme område, håber vi at nogle borgere kan hjælpe os til at lokalisere det mere præcist, hvorfra laserlyset er kommet. For det her er altså langt fra ufarligt, og kan let bringe andres liv i fare, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard til DAGBLADET Køge.