Flertal siger nej tak til ny klasse for elever fra Stevns og Faxe

Der blev forslået at oprette en ny klasse for de elever fra Stevns og Faxe, som blev afvist af Køge Gymnasium. Det blev torsdag afvist af et flertal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev et nej tak. 

Et nej til de elever fra Stevns og Faxe, som er blevet afvist af Køge Gymnasium. For et forslag til Fordelingsudvalget om at oprette en ekstra klasse på Køge Gymnasium blev afvist af et flertal torsdag. 

Det skriver DAGBLADET Køge.  

Det var regionspolitiker Bodil Søes (V), som var kommet med forslaget. 

- Det er alt for sent i processen at begynde på at oprette en ekstra klasse, da det kræver, at alle elever, som er blevet optaget skal genovervejes og have besked på ny. Samtidig er gymnasieskolerne allerede i fuld gang med at planlægge det nye skoleår, hvilket skulle bremses og startes op på ny. Og da vi som udgangspunkt blot har fulgt de regler, der er, så mener vi ikke, at det er en mulighed, siger rektor Johnny Vinkel fra Himmelev Gymnasium, der er formand for Fordelingsudvalget for Roskilde, som udvalget officielt hedder.

quote Det er alt for sent i processen at begynde på at oprette en ekstra klasse, da det kræver, at alle elever, som er blevet optaget skal genovervejes og have besked på ny

Johnny Vinkel, rektor

Afvist af Køge 

Sagen handler om elever fra Stevns og Faxe Kommuner, som er blevet afvist af Køge Gymnasium. Begrundelsen for afvisningen er, at eleverne bor for langt væk fra gymnasiet i Køge, selvom Køge Gymnasium for nogle af eleverne faktisk er det gymnasium, der ligger tættest på dem. 

Det vil sige, de i stedet skal finde et andet gymnasium, som har plads til dem. 

Men al offentlig trafik på Stevns går fra Rødvig og St. Heddinge mod Køge. Så de unge skal altså tage bussen til Køge og derefter skifte til bus og tog for at komme til gymnasiet enten i Haslev eller Solrød.