¨

Flere tager en ungdomsuddannelse

Foto: TV ØST

En netop offentliggjort undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af unge der tager en ungdomsuddannelse er på vej op. Blandt andet i Stevns Kommune. Det skriver DAGBLADET Køge.

En netop offentliggjort undersøgelse fra Undervisningsministeriet er god godnatlæsning i Køge Bugt-området. Undersøgelsen viser nemlig, at antallet af unge, der tager en ungdomsuddannelse, er på vej op i både Stevns, Køge, Solrød og Greve Kommuner. Det skriver DAGBLADET Køge.

Specielt Stevns har taget et gigantisk spring på den landsdækkende liste, der bygger på tal fra 2009. Stevns Kommune lå tidligere i den absolutte bund blandt landets 90 kommuner på uddannelsesområdet, men Stevns er nu rykket frem til en placering som nummer 54. Det svarer til, at Stevns har hævet antallet af unge på en ungdomsuddannelse fra et tidligere niveau 80,2 procent til 87,4 procent i den nye undersøgelse.

- Det er dejligt og fortjent, at vi har fået fjernet Stevns fra en bundplacering. Stevns kommune har arbejde målrettet og har endda i år øget sit fokus på uddannelsesindsatsen, så jeg er sikker på, at vi også til næste år vil se kommunen i fremdrift på uddannelsesfronten, siger Mark Jensen, der er centerleder i UUV, Ungdommens UddannelsesVejledning, i Køge Bugt til DAGBLADET Køge.

Blandt kommunerne i Køge Bugt ligger Solrød længst fremme på listen med en uddannelsesfrekvens på 89,7 procent og en placering som nummer 19 i landet. Dermed er Solrød rykket 15 pladser frem på listen, og også Køge og Greve rykker den rigtige vej.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App