Flere surfere skal lokkes til Rødvig

Der er gode forhold for surfere i Rødvig på Stevns, og de lokale surfklubber vil nu forsøge at lokke endnu flere surfere til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinden rusker og bølgerne er store på havnen i Rødvig.

Det er ideelle forhold for surfere, og derfor vil de lokale surfing- og kajakklubber nu forsøge at tiltrække flere surfere til området.

- Rødvig har virkelig meget at byde på, det er ikke så kendt et spot, men man kan håbe, det bliver lidt mere kendt nu, siger Tomas Kolbe fra Næstved Kajakklub.

DM i surfkajak

Lørdag dannede Rødvig for første gang rammerne for dette års DM i surfkajak. En sport hvor det gælder om at surfe på bølgerne i en kajak, mens der laves forskellige tricks.

Det var egentlig meningen at mesterskabet skulle have været afholdt i Klitmøller i Nordvestjylland, men på grund af østenvind udeblev bølgerne, og stævnet blev i stedet rykket til Rødvig.

- Jeg synes det er fantastisk, det har jo altid været Klitmøller på vestkysten, men det er jo fedt, at når vejrforholdene er fra den østlige vind, så er det fantastisk at Rødvig kan lægge sted til, der er god energi hernede, fastslår Tomas Kolbe.

Flere surfere kommer til Rødvig

For de lokale surfing- og kajakklubber er drømmen at gøre Rødvig til Sjællands svar på Klitmøller. Og flere surfere er allerede ved at få øjnene op for de gode forhold for surfing i Rødvig.

- Jeg oplever, flere og flere folk i vandet, når jeg kommer herned, og heldigvis er der god stemning de forskellige surf-fartøjer imellem, siger forsvarende danmarksmester Mads Tetzschner, der jævnligt lægger vejen forbi Rødvig.

Det var dog langt fra alle deltagerne, der havde været i Rødvig og surfe før, men det bliver formentlig ikke sidste gang, de kommer.

- Det afhænger selvfølgelig af vind og vejr, men jeg er da helt med på at komme herned igen og gå efter bølgerne, siger forsvarende danmarksmester Maja Birk.

Dansk Kano og Kajak Forbund er positivt stemt over for idéen om at afholde flere mesterskaber i Rødvig fremover.