Flere ansøgere til julehjælp end nogensinde - Man føler ikke, man slår ordentligt til som forælder

Over 14.000 familier i Danmark har i år ansøgt om julehjælp, og det er langt flere, end Dansk Folkehjælp kan hjælpe, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke udelukkende den søde ventetid, som nogle børnefamilier forbinder med julen.

Dansk Folkehjælp forventer igen i år, at alle rekorder bliver slået, når det kommer til antallet af familier, som søger om en håndsrækning at holde jul for.

Ansøgningsfristen udløber i dag, og allerede før sidste ryk har flere end 14.000 søgt om hjælp. Alene i TV ØST's dækningsområde har 2099 søgt hjælp.

quote Man føler ikke, man slår ordentligt til som forælder

Camilla Pedersen, enlig mor og kontanthjælpsmodtager

Det er 12. år i træk, at Dansk Folkehjælp uddeler julehjælp til danske familier, men i år kommer flere til at blive skuffede, lyder det.

- Vi kridter skoene, og vi forsøger at hjælpe flest muligt, men vi kommer aldrig i en position, hvor vi kan hjælpe alle, fortæller generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Camilla Pedersens datter fik sidste år LEGO i julegave.
Camilla Pedersens datter fik sidste år LEGO i julegave.
Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Sidste år uddelte hjælpeorganisationen julehjælp til omkring 9000 familier for i alt 12 millioner kroner. Denne jul er der endnu flere familier, der har brug for hjælp.

- De familier, vi arbejder med, er jo meget pressede i den almindelige hverdag, men omkring højtiderne bliver de bare ekstra pressede, lyder det fra Klaus Nørlem.

Julehjælp betyder alt

En af dem, der har søgt om julehjælp i år, er Camilla Pedersen fra Store Heddinge. Det er ikke første gang, hun har søgt om hjælp, og tiden op til jul er noget, der kan give ondt i maven, siger hun.

- Det er rigtig hårdt, og man føler ikke, man slår ordentligt til som forælder. At man kan give sit barn ligeså meget, som andre børn får, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.
Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.
Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Camilla Pedersen er eneforsørger til sin datter på otte og på kontanthjælp – og samtidig i et udredningsforløb på grund af en arbejdsskade.

- Det er svært at spare op til julen, når man kun har 2500 kroner at leve for hver måned, når alt er betalt, siger hun.

Camilla Pedersen har netop sendt sin ansøgning om julehjælp af sted til Dansk Folkehjælp. Sidste år var hun en af de heldige, der fik hjælp i form af gavekort til Fætter BR og REMA 1000 blandt andet.

quote Selvom det ikke var meget, så betød det alt for hende

Camilla Pedersen, enlig mor og kontanthjælpsmodtager

- Det betød rigtig meget. Også at kunne glæde min datter og se hende, når hun pakkede gaven op. Selvom det ikke var meget, så betød det alt for hende.

Mange fattige børn

Selvom der både er rekordlav ledighed og økonomisk vækst, så er antallet af fattige børn i Danmark oppe på knap 44.000, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Blandt andet derfor er behovet for julehjælp igen i år rekordstort.

Hos Dansk Folkehjælp kommer de kommende uger nu til at gå med at sortere ud i de mange ansøgere – og skaffe midler, som kommer fra private personer, fonde og virksomheder.

Ansøgningsfristen for julehjælp hos Dansk Folkehjælp udløber i dag den 30. november.