Fenris overlevede fald på 30 meter - uden en skramme

Jagthunden Fenris faldt i sidste uge ud over Stevns Klint – men overlevede det dramatiske fald uden en skramme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En jagttur i sidste weekend var tæt på at ende fatalt for den otte-årige hund Fenris. I sin iver under jagten kom hunden nemlig til at løbe direkte ud over Stevns Klint.

Det fortæller hundens ejer, Michael Georgi, fra Store Heddinge.

-Jeg hørte et manisk hyl, der forsvandt ud over skrænten og blev lavere – før der pludseligt blev helt stille. Først tænkte jeg, at hunden nok var død – og at det var godt, fordi jeg så selv slap for at aflive det stakkels kvæstede kræ - men jeg ville alligevel lige se efter, siger Michael Georgi til TV ØST.

Løb rundt i vandet

Han ventede at finde hunden slået ihjel mod klipperne på skrænten – men sådan var det slet ikke.

- Jeg troede, at jeg ville se noget ala fem spande rød maling på den hvide kridtbund. Men da jeg kiggede ud over klinten, så løb hunden bare rundt i vandet nedenfor skrænten og hyggede sig tilsyneladende, fortæller han.

30 meter frit fald

Stevns Klint er næsten lodret på stedet nord for Hultug Kridtbrug, hvor Fenris faldt ned. Men hunden havde ingen rifter eller skammer på kroppen efter faldet. Den eneste skade var en brækket tand – og det tyder på, at hunden på vejen ned ikke har ramt sten eller klippefremspring.

- Hunden løb mig i møde, da jeg efter en større omvej kom ned efter den. – og den kiggede ligesom undskyldende op på mig. Det var helt utroligt- den kunne selv gå op, og ville bagefter gerne fortsætte jagten, siger Michael Georgi.

Tand fjernet

Fenris er en otteårig hund af racen Kleiner Münsterlænder, og er ligesom sin mytologiske navnebror - der ifølge Vølvens Spådom skal spise overguden Odin - gjort af et helt særligt stof.

- Jeg ved sgu ikke, hvad den hund er lavet af. Der må være noget kat i den. Den har tidligere overlevet at blive kørt ned. Så nu er der syv liv tilbage, smiler Michael Georgi.

Fenris har efterfølgende været en tur omkring tanddyreklinikken i Måløv, hvor den ødelagte tand er blevet fjernet og hunden har fået en rodbehandling.

Hunden har det dog godt, og man har efterfølgende ikke kunnet mærke noget på dens humør.

Hunden skal i snor

Næste gang familien skal på udflugt til klinten, så får Fenris dog ikke lov til at gå uden snor.

- Den må altså finde sig i at være bundet. Sådan et fald overlever man ikke to gange, siger Michael Georgi.

fenris-og-klinten.jpg