¨

Fandt penge i hæveautomat - og fik bøde

Foto: TV ØST

En 59-årig kvinde fra Stevns kunne ikke modstå fristelsen og beholdt penge, som hun havde fundet i en hæveautomat. Hun er nu idømt bøde på 3600 kr.

En 59-årig kvinde fra Stevns må først have følt sig umådeligt heldig og derefter ualmindeligt uheldig. Det skriver Dagbladet torsdag

Den 7. december sidste år fandt kvinden ifølge Retten i Roskilde 4.000  kroner i en pengeautomat hos Jyske Bank. Pengene var hævet af en tidligere bankkunde, som havde glemt at få dem med.

Kvinden er nu blevet dømt for »ulovlig omgang med hittegods«. Det har resulteret i, at hun som straf skal betale seks gange 600 kroner. Derudover skal hun betale sagens omkostninger, ligesom hun skal betale de 4000 kroner til den rette ejermand.

Den 59-årige har nægtet sig skyldig.

Retten i Roskilde har dog begrundet sin dom med, at det fremgår af bankens overvågning, at den forrige kunde hævede 4000 kroner på sit hævekort, men at pengene ikke blev taget. Pengene blev først taget, da den 59-årige kom til automaten cirka 15 minutter senere. Og automaten registrerede, at pengene blev taget 10 sekunder før, den 59-årige satte sig hævekort i.

Hvad ville DU gøre, hvis du fandt penge efterladt i en kontantautomat?

Det kan du svare på her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App