Færre holder ferie på Stevns

Efter 10 år med ubrudt fremgang for turismen på Stevns faldt antallet af registrerede overnatninger i 2008 med 7,5 procent

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang i mindst 10 år må den ellers så fremgangsrige turistbranche på Stevns nu sande, at træerne ikke vokser ind himlen. I 2008 var der således 122.179 turister, der har betalt for en overnatning i Stevns Kommune eller cirka 7,5 procent færre end året før. Det skriver Dagbladet.

Nedgangen skal dog ses på baggrund af en meget stor stigning i 2007, hvor der kom ikke færre end 22,5 procent flere overnattende turister end året før. Derfor ligger tallene for 2008 stadig cirka 15 procent over niveauet to år tidligere.

- Det er altid meget sjovere at have fremgang, men nedgangen kommer ikke bag på os. Den eneste trøst er, at Stevns med en tilbagegang på cirka 7,5 procent ligger på niveau med resten af landet. På feriehusområdet, hvor nedgangen er størst, er vi især hæmmet af, at de tyske håndværkere stort set forsvandt allesammen lige før sommerferien. Vi mærker virkelig nedgangen i byggeriet, siger turistchef Lone Dalthur.