Fabriksbrand formentligt startet i maskine

Politi og brandvæsen regner med, at branden i virksomheden Expladan A/S opstod i en produktionsmaskine. Teknikere skal mandag undersøge stedet nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både politi og brandvæsen vurderer, at weekendens brand i virksomheden i Expladan i Hårlev opstod i en produktionsmaskine.

Natten til søndag udbrød der brand i produktionshallen på fabrikken, der laver plastik om til granluat. Omkring 20 personer i området blev evakueret, og 50 brandfolk arbejdede på stedet for at få ilden under kontrol. Mandag skal teknikere til Hårlev og se på, hvad der mere præcist kan være sket.

- Politiets brandefterforskere skal sammen med formentligt Dansk Brandteknisk Institut ned og undersøge stedet, fordi vi har en mistanke om, at branden er opstået i en produktionsmaskine. Både politi og brandvæsen kunne se, at ilden var startet inde midt i produktionshallen lige netop omkring den her mistænkte produktionsmaskine, så derfor vil vi selvfølgelig koncentrere vores indsats omkring den i første omgang, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 Øst.

Skal se på el og materialer

Han regner stærkt med, at teknikerne når forbi stedet mandag, men kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor lang tid det vil tage at fastlægge brandårsagen.

- Det er svært at sige noget om varigheden af undersøgelsen. Vi skal selvfølgelig have snakket med ledere i firmaet, som har kendskabet til, hvad maskinen reelt laver, og på hvilken måde den er koblet op til for eksempel brandbare materialer eller elinstallationer.