F16-fly samles på Stevnsfortet

Lørdag blev et af Forsvarets F16-fly fragtet fra Sønderjylland til Stevnsfortet, hvorpå det blev samlet foran nysgerrige tilskuere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag ankom to 14 meter lange ladvogne til Stevnsfortet fra Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland. På laddene lå delene til et af Forsvarets F16-fly. De blev derefter samlet foran det fremmødte publikum på bedste 'modelfly-vis'. 

Blandt tilskuerne var Thor Grøn Lindebæk at finde sammen med sin familie, og det var der en særlig grund til. 

- Fordi jeg skulle se jetjager-flyet, fordi jeg elsker militær. Jeg synes militærfly er seje, siger Thor Grøn Lindebæk. 

Udstilles i efterårsferien

F16-flyet er mere end 30 år gammelt og vil i efterårsferien blive udstillet på koldkrigsmuseet Stevnsfortet.

Flyet blev taget i brug under Den Kolde Krig, og den har siden været på missioner i både Afghanistan og Irak. Men for to år siden blev det taget ud af drift. 

En af dem, der kender F16-flyet ud og ind, er Svend Hjort. Han har arbejdet som jagerpilot  og har fløjet lidt mere end 1500 timer i netop dette fly, som er ret særligt i hans øjne. 

-  Det fly er specielt på mange måder. Det var banebrydende, dengang det blev udviklet, fordi det var ny teknologi og nye systemer, og det var et kæmpe fremskridt for det danske forsvar på den tid, siger Svend Hjort. 

F16-flyet kommer til at stå på stevnsfortet hele efterårsferien. Her vil der være mulighed for at se lidt nærmere på flyet, og man kan måske teste sine evner som jagerpilot.