¨

En uge efter forsvinden: Københavns politi beder borgere på Stevns om hjælp i ubådssag

Sådan ubåden ud. Foto: TV 2

Borgere på Stevns bedes nu hjælpe i den mulige drabssag, hvor en svensk journalist ifølge politiets mistanke er blevet dræbt i en ubåd.

Har du været nær kysten på Stevns – og har du set en ubåd eller netop ikke set en ubåd i et bestemt område i natten mellem den 10. og 11. august, så kontakt gerne Københavns Politi i den såkaldte ubådssag, hvor en ubådsejer er sigtet for i kådhed at have forvoldt en ung kvindes død.

Opfordringen gælder alle, der har opholdt sig ved havne langs Køge Bugt, eller har haft udsigt over vandet i nattetimerne. 

- Vi vil gerne høre i begge tilfælde. For os handler det også om at udelukke, at ubåden har været i bestemte områder, siger efterforskningsleder Jens Møller Jensen fra Københavns Politi i en youtube-video, som politiet deler på Twitter.

Opfordringen skyldes, at politiet ikke ved, hvor ubåden har sejlet i nattetimerne, og gerne vil klarlægge, om den er sejlet ind til land lands kysten på Stevns.

Forsvundet i ubåd

Dramaet om ubåden er behandlet indgående i de landsdækkende medier, og politiet understreger, at de i øjeblikket leder efter en afdød person i Køge bugt – både i vandet og på landjorden.

I vandet er de dybe steder i Køge Bugt blevet undersøgt af dykkere, og både fly og helikoptere har ledt efter et lig i vandet.

I den forbindelse beder politiet nu om hjælp fra lystsejlere, og andre, der færdes på vandet.

- Sejler du forbi drivende objekter i Køge Bugt, så vil vi meget gerne have, at du sejler nærmere og undersøger dem. Og hvis det er muligt, så tag det gerne op, så det ikke kommer ind i efterforskningen flere gange, siger Jens Møller Jensen.

Samtidig siger politimanden, at han gerne vil høre fra lystsejlere, der har haft kontakt med ubåden i nattetimerne mellem den 10. og 11. august.

Videoorientering 170817 "ubådssagen"

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App