¨

Eltavle kan være årsag til gårdbrand på Stevns

Foto: TV ØST

En voldsom brand på gården Tuekær på Leret ved Hellested holdt søndag brandfolk fra flere stationer beskæftiget i adskillige timer. Eltavlen var smeltet væk og noget tyder på, at det er her branden brød ud.

Alarmen gik kl. 10.31, men først mere end 16 timer senere - klokken godt halv tre om natten - kunne de sidste brandbiler køre hjem.

Røg kunne ses langt væk
Da stod det klart, at to af gårdens fire længer er totalt udbrændt, mens den tredje har fået brandskader på loftet, skriver Sjællandske. 

Til gengæld kan beboerne glæde sig over, at stuehuset blev reddet fra flammernes bytte.

- Da jeg kørte mod brandstedet, kunne jeg se røgsøjlen allerede ved Store Heddinge. Da var jeg klar over, at der blev brug for mange brandfolk, og tilkaldte Falck i både Hårlev og Store Heddinge samt de frivillige på Frøslevvej. Siden blev det nødvendigt at rekvirere forstærkning fra både Lellinge og Faxe, siger indsatsleder Gert Larsen.

Eltavlen er under mistanke
Da han ankom til brandstedet, var to af længerne i brand, og der var en meget kraftig varmeudvikling.

Da røgdykkerne trængte ind i de brændende bygninger, var eltavlen fuldstændigt smeltet væk, og mistanken er derfor, at smeltede ledninger på grund af overgang er årsagen til branden. Det skal politiets brandteknikere nu nærmere undersøge.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App