Elever afleverer underskrifter: Forlanger bedre busdrift

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (Venstre) fik tirsdag overrakt knap 300 underskrifter i protest over busdriften i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever, der har svært ved komme i skole og hjem igen. Det er ifølge forældre på Hellested Friskole et dagligt problem efter busdriften efter sommerferien blev lagt om.

Ifølge forældre passer afgangstiderne så dårligt, at mange forældre i stedet må køre deres børn til skole.

Derfor afleverede børn og forældre tirsdag knap 300 underskrifter til borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V).

- Vi har valgt at lave en underskriftsindsamling, fordi det er blevet en kæmpe udfordring for rigtig mange forældre her i Hellested og omegn med den nye busdrift, siger Line Busch-Jensen, der er forælder til tre børn på skolen og skolebestyrelsesformand, og tilføjer: 

- Tidligere har det jo været sådan, at der har været skolebusser, som alle har kunnet køre med, og som fungerede uanset, hvor du kom fra i forhold til Hellested Friskole. Men efter sommerferien er der kommet utrolig mange udfordringer.

Udvalg skal gennemse køreplaner

Borgmesteren mødte selv op på friskolen for at modtage underskrifterne, der blev overdraget af en af de yngre elever, der selv har problemer med busplanerne.

Og indsamlingen gør ifølge borgmesteren en forskel.

- Ja, det gør jo indtryk. Når så mange skriver under, så er det selvfølgelig, fordi der er nogle problemer i dagligdagen. Jeg tager underskrifterne med tilbage, og så ved jeg, at plan- og teknikudvalget er i gang med at justere ind, siger han.

Borgmester kigger nærmere på problemet

Han understreger dog samtidig, at der også er et økonomisk aspekt, og at busplanerne primært er lagt for at imødekomme folkeskolernes mødetider. Men de vil nu kigge nærmere på, om det kan gøres mere hensigtsmæssigt.

En af dem, der håber på, at der snart sker en ændring, er Mathilde Juul-Hansen, som bor i Karise og lige nu cykler til skole. Men til vinter vil hun være afhængig af busdriften.

- Vi håber, at der vil komme noget godt ud af det, og at busserne vil køre igen. Vi siger ikke, at de skal køre præcis på de tidspunkter, som vi bestemmer. Men i det mindste skulle de køre, så vi kan komme til og fra skole, siger hun.