Ejendomsmægler på Stevns: Det er svært at få armene ned

Der er godt gang i hussalget på Stevns for tiden. I januar steg boligsalget nemlig med hele 83 procent i forhold til niveauet sidste år, og det får ejendomsmæglerne til at juble.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver sat mange ”Solgt”-skilte op foran villaer på Stevns i øjeblikket. I januar steg boligsalget nemlig med 83 procent i forhold til sidste år, og det betyder, at der i januar 2016 er blevet solgt 22 huse på Stevns, hvorimod der i 2015 kun blev solgt cirka fire huse.

Nu er det altså igen blevet sjovt at være ejendomsmægler i området.

- Det er helt fantastisk. Vi satte et hus til salg på nettet i forgårs, vi viste det frem i går, og vi er ved at sælge det nu, fortæller Susanne Støving, der daglig leder i danbolig Stevns.

Overraskende udvikling

Markedet er altså vendt 180 grader, og den store stigning kommer bag på Susanne Støving.

- Jeg er overrasket over at det er 83 procent, og jeg er heller ikke sikker på, at det holder hele vejen hjem, men mindre kan også gøre det, vil jeg sige.

For få år siden var boligmarkedet på Stevns sendt helt i knæ.

- Vi måtte sætte priserne derefter, så vi kunne komme af med boligerne. Det lykkedes, men det tog tid, og der måtte arbejdes hårdt for at få fat i køberne, siger hun.

Billig beliggenhed

Nu er køberne her. En af dem er Paw Koch, der har investeret i et 370 kvadratmeters stort hus til 1,75 millioner kroner.

- Det er det der helt banale med, at du kan få en god beliggenhed billigt. Det tror jeg betyder rigtig meget. For os har det også noget at gøre med, at du kan få nogle rigtig fede huse i forhold til, hvad vi ellers ville have råd til at bo i, fortæller han.

For ham og familien ligger Stevns strategisk godt. Det er stadig tæt på København, og samtidig kommer de tættere på naturen.

- Vi synes det kunne være sjovt at sejle, og vi har en lystbådehavn to kilometer nede af vejen her. Og så har vi en kæmpe stor lækker skov lige ved siden af. 

Stigningen på de 83 procent sender Stevns Kommune i top ti over landets kommuner med størst fremgang i hussalg.