Efterskoleelev opfordrer andre unge til at blive hjemme

Lærke Caspersen har en bøn til andre unge. Bliv hjemme for efterskoleelevernes skyld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Under coronakrisen har der været særligt fokus på de unges håndtering af de mange restriktioner.

Det har fået en elev fra Gymnastikefterskolen Stevns til at råbe sine jævnaldrende op i en video på Facebook.

quote Det er jo vores hjem det her, som vi ikke kan komme hjem til

Lærke Caspersen, efterskoleelev

- Vi bliver nødt til at tage det seriøst, for det går ud over vores bedsteforældre og vores forældre, hvis vi ikke tager det seriøst, siger 17-årige Lærke Caspersen, som TV2 ØST møder til en snak på hendes helt tomme efterskole.

- Det er helt mærkeligt at se det sådan, siger hun, da hun er tilbage på den skole, hvorfra hun og de andre elever er blevet hjemsendt for to uger siden.

Efterskoleelev: - Det er jo vores hjem

Coronavirussen rammer lige ned i det sidste halvår af efterskoleopholdet, og savnet til skolekammeraterne har fået Lærke Caspersen til at tage affære.

- Jeg har lavet den her video, som er blevet lagt ud på vores skoles Facebookside, og som rigtig mange har set nu, fortæller hun.

I videoen fortæller Lærke Caspersen om livet på efterskolen, og om hvor vigtigt det er, at alle og i særdeleshed de unge bliver hjemme i denne tid, så hun og landets cirka 30.000 efterskoleelever kan komme tilbage til skolerne.

Artiklen fortsætter under videoen

Lærke Caspersen er langt fra den eneste, der har lagt videoer eller opslag ud, der opfordrer til at blive hjemme. Men hun har ikke set andre opfordre til det for efterskoleelevernes skyld.

- Jeg har ikke rigtig set noget fra efterskolerne før, og vi er jo ramt af det på en helt anden måde end folkeskoler og sådan noget, for det er jo vores hjem det her, som vi ikke kan komme hjem til, siger hun.

Nu venter Lærke Caspersen bare på at coronakrisen snart slutter, så hun kan genoptage sit efterskoleophold.

- Det bliver mega fedt, jeg glæder mig så meget, det tror jeg, vi alle sammen gør. Det er bare det eneste, vi ser frem til lige nu, siger hun.

Efterskoleåret slutter ligesom for folkeskolerne i slutningen af juni.