Drabsmands flugt kunne ikke stoppes (Video)

16-årig dreng, der er dømt for at slå avisbud ihjel, kravlede over fem meter højt hegn på den sikrede institution Stevnsfortet. Han er fortsat på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sikrede institutioner, der fungerer som fængsler for unge kriminelle, er ikke så sikre, at det ikke kan lade sig gøre at stikke af.

Derfor lykkedes det for en 16-årig dreng, der er dømt for at slå et avisbud ihjel på Amager, at stikke af fra den sikrede institution Stevnsfortet i fredags.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090317_stevnsfort.flv]

Sammen med en jævnaldrende kammerat undslap han ved at kravle over et fem meter højt hegn til en basketballbane, som de fik adgang til, fordi de ønskede at spille bold. De to var ledsaget af en medarbejder fra institutionen for netop at forebygge flugt, men de løb hen til hegnet, så snart medarbejderen åbnede døren til banen, og var på vej over hegnet, inden han nåede at gribe ind.

Der er ikke noget at bebrejde medarbejderen, siger institutionens chef, Kaj Lauritsen.

- Hvis de vil stikke af, kan vi ikke forhindre det. Der har ikke været nogen forvarsler om, at han og kammeraten var parat til at rømme, og reglerne er blevet fulgt, siger Kaj Lauritsen.

Kammeraten blev anholdt søndag aften, mens den 16-årige fortsat er på fri fod.
/ritzau/