Drab på Stevns: Vidne peger nu på rockere som gerningsmænd

Et anonymt vidne i drabssagen på Stevns i 2012 mener, at det er den forkerte, der er blevet dømt. Det er derimod fire personer fra rockermiljøet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige nu har han afsonet i fem år. En dom på 14 år for et drab begået i 2012. 

Den tidligere fængselsbetjent, Thorsten Thomsen, har hele tiden nægtet sig skyldig. 

Drabet, han er dømt for, var mod den 22-årige Anders Mark Hansen, der er marts blev fundet mishandlet og kvalt i en skov ved Rødvig på Stevns. 

Men nu mener et anonymt vidne, at det er fire personer fra rockermiljøet, der kan være gerningsmænd. Det skriver Politiken. 

quote Vi har over for klageretten fremlagt en erklæring fra et vidne, som er i stand til at navngive fire gerningsmænd fra drabet

Mikkel Holm Nielsen, advokat

Vil have sagen genoptaget

Det anonyme vidne mener, at drabet var en afstraffelse foretaget af personer med tilknytning til det sydsjællandske rocker- og bandemiljø. 

Oplysningerne har vidnet afleveret i en skriftlig erklæring til Thorsten Thomsens advokat, Mikkel Holm Nielsen, som har sendt erklæringen videre til Den Særlige Klageret. Han har bedt om at få sagen genoptaget. 

- Vi har over for klageretten fremlagt en erklæring fra et vidne, som er i stand til at navngive fire gerningsmænd fra drabet. Vidnet har ikke selv overværet drabet, men har fået oplysninger fra miljøet. Vidnet kan også fortælle, at drabet skulle være sket som led i en rocker- eller banderelateret straffeaktion, siger Mikkel Holm Nielsen til avisen. 

Syv uskyldige sms'er

Ifølge den daværende anklager i sagen, var det en festlig aften med syv uskyldige sms'er til og fra en anden mands kæreste, der endte med at koste den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen livet.

Anklageren fremlagde dengang i sin procedure, at Thorsten Thomsen opsnappede beskederne fra den 10. februar og kvalte Anders i et jalousianfald.

Thorsten Thomsen var ifølge anklageren den, der udførte selve drabet, mens den 28-årige Ronni Lauenborg Elg blot så på uden at reagere, da Anders Mark Hansen blev bagbundet, og den timelange afstraffelse begyndte i Fællesskoven på Stevns. Den 28-årige Ronni Lauenborg Elg er også kendt skyldig i drabet, fordi han passivt sad i bilen og så på.

Vidnet ønsker ikke at stå frem på grund af risikoen for repressalier mod ham.