Diskotek lukket af ny bevilling

En ny strategi fra politi og borgmestre om at fjerne 16-17 årige fra nattelivet, kan få alvorlige konsekvenser for regionens beværtninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgmestre og politi, i vores region, vil have 16-17 årige væk fra nattelivet. Derfor har de lavet en ny strategi, som betyder, at diskoteker og restaurationer med bar ikke må have de unge mellem 16 og 17 år om aftenen og natten.

I Sydsjælland og Lollands-Falsters politikreds må de unge ikke være på diskotekerne efter klokken 02.00 om natten

I Midt- og Vestsjællands politikreds er det efter klokken 23.00, at de unge ikke er velkomne

Krise for diskoteksejer
For Kim Rügge der ejer diskotek LAKI i St. Heddinge på Stevns, kan det få alvorlige konsekvenser

- Jeg kan risikere, at jeg efter 22 år er nød til at lukke min forretning. Jeg mister i hvert fald 30 procent af min omsætning, og det kan jeg ikke klare. Og så er de unge nød til at tage til Køge eller København, siger Kim Rügge.

Reglerne træder i kraft i takt med, at beværtninger skal forny deres bevillinger

- Jeg er sur over, at man har lavet nogle regler, som Folketinget ikke har godkendt. Og det er jo ikke de samme regler, der gælder overalt. Her i politikredsen er det på en måde. Sydsjælland en anden. Og Hillerød har lige fået lavet en bevilling til kl. 05.00 om morgenen for de 16 og 17-årige, siger Kim Krügge.

Bevillingsnævnet er handlingslammet
I følge formanden for bevillingsnævnet er det politi og borgmestre I vores region, der har besluttet, at de unge 16-17 årige ikke skal være I nattelivet.

- Det er politiet, der kommer med en indstilling, og politiet der stiller betingelserne op for, hvad de kan godkende, på det der hedder en nattilladelse. Der kan vi som bevillingsnævn kun rette os efter den indstilling, der kommer fra politiets side, siger Bjarne Nielsen, formand for Bevillingsnævnet i Stevns Kommune.

Formanden er klar over, at man kan risikere at flytte problemet ud på gaden

- Jeg kan jo kun rejse problemet politisk. Bliver vi spurgt som Bevillingsnævn, så er det jo netop nogle af de problematikker, vi kan rejse overfor politi og kredsråd, siger Bjarne Nielsen

Bekymrede unge
De unge I Stevns er bekymrede for udviklingen

- Det betyder jo meget, at vi unge har et sted og tage hen og feste. Ellers risikere vi bare det bliver til parkfester og dem på 16-17 år render rundt fulde i byen. Nu har vi et sted, hvor vi kan gå hen og feste og danse, og hvor der er et godt fællesskab under sikkert opsyn, siger Rikke Pedersen fra St. Heddinge, som selv gæster diskoteket ind i mellem, og synes det er fint med de 16-åriges tilstedeværelse.

Tavshed fra de ansvarlige
Vi ville have spurgt politiet om, hvorfor de har valgt at udelukke de 16 og 17-årige fra nattelivet. Men det har ikke været muligt at få en kommentar på grund af ferie.

Borgmesteren i Stevns Kommune ønskede heller ikke at medvirke, fordi han ikke var nok inde i sagen. I morgen modtager borgmesteren 450 underskrifter, der skal hjælpe Kim Krügge til at få sin gamle bevilling tilbage.


Nyhedsoverblik