DF-kandidat om fyring før valg: - Det lugter af benspænd

Martin Henriksen (DF) stiller sig uforstående overfor fyring. Han tror, det kommer til at få betydning for kommunalvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg forstår simpelthen ikke argumentationen for, at det skulle være alvorligt. Der har været utilfredshed med mig flere gange. Det blev jeg spurgt ind til, og det svarede jeg selvfølgelig på, og jeg synes egentlig, det var et meget uskyldigt svar.

Sådan lyder Dansk Folkepartis spidskandidat på Stevns, Martin Henriksens, kommentar, om partitoppens beslutning om at fyre ham.

Tidligere på ugen kom det frem, at han var blevet fyret fra sit job som konsulent i Dansk Folkeparti efter en udtalelse til TV2 ØST.

quote Det sender jo et underligt signal midt i en kommunal valgkamp

Martin Henriksen (DF), kandidat kommunalbestyrelsen, Stevns Kommune

Da nyheden om fyringen kom, ville politikeren ikke kommentere på sagen, men bekræftede blot, at fyringen var sket på baggrund af denne kommentar:

- Jeg har bemærket - ligesom andre givetvis har - at Pia Kjærsgaard (DF) ikke var helt tilfreds. Men jeg er er jo ikke i politik for at gøre en eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gerne gøre en forskel for de borgere, der har tillid til mig og har stemt på mig.

En kæp i valgkamps-hjulet

Men nu tager han bladet fra munden og stiller sig altså uforstående overfor fyringen. Martin Henriksen (DF) er kendt for at sige sin mening, også selvom det handler om nogen internt i partiet, og det har været anledning til strid flere gange, men at det skulle føre til en fyring, kommer altså som en overraskelse for ham.

Han siger, at han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at en kommentar som den ovenfor kunne føre til sådan en reaktion.

Læs også
DF-profil fyret efter udtalelse til TV2 ØST
Læs også
DF-profil fyret efter udtalelse til TV2 ØST

Samtidig kalder han også tidspunktet for mærkeligt og gisner om, at partitoppen har valgt at fyre ham nu, for at påvirke hans valgkamp frem mod kommunalvalget.

- Det er jo gisninger, men det kan da godt lugte lidt af, at det er en måde, hvor man så kan spænde ben for mig i den kommunale valgkamp. Det bryder jeg mig ikke ligefrem om. Det sender jo et underligt signal midt i en kommunal valgkamp, og det gør selvfølgelig, at det bliver lidt mere vanskeligt at fokusere på det, som er det væsentligste, fordi så vil folk snakke om fyringen i stedet for at have fokus på for eksempel den lokale ældrepleje og uddannelsestilbud til unge, siger han og fortsætter:

- Man kunne have gjort det på så mange andre tidspunkter. Det gør det jo vanskeligt at føre valgkamp. Det gør det jo. Det spænder jo ben – ikke bare for mig, men også for andre kandidater – og det skulle man måske have tænkt igennem, inden man gjorde det. Det får jo betydning.

At tidspunktet for fyringen skulle være valgt for at stikke en kæp i hjulet på Martin Henriksens valgkamp afviser partisekretær i Dansk Folkeparti, Steen Thomsen.

Har en fremtid i partiet

Steen Thomsen understreger, at fyringen er sket i forbindelse med udtalelsen til TV2 ØST og Martin Henriksens efterfølgende uddybning af den i Ekstra Bladet.

- Som ansat skal man ikke gå ud og kritisere medlemmer af Folketinget i medierne. Når det så er sagt, så ønsker vi Martin alt det bedste i forhold til hans kommunale valgkamp og håber, han bliver valgt. Han er en god politiker, så vi ønsker ham alt det bedste der, siger Steen Thomsen.

Han slår fast, at Martin Henriksen har en fremtid som politiker i partiet, men ikke ansat.

Læs også
Fyring af DF-profil overrasker lokalformand: - Mystisk og dårlig timing
Læs også
Fyring af DF-profil overrasker lokalformand: - Mystisk og dårlig timing

Derudover vil Steen Thomsen ikke kommentere yderligere på fyringen, fordi det er en personalesag.

Martin Henriksen selv ved endnu ikke, om fyringen ender med at få betydning for hans fremtid i partiet, men lige nu bliver han.

- Der er nogen, der arbejder på at svække mig internt og presse mig ud af partiet. Sådan har det været længe. Det kan sagtens få betydning. Men jeg agter at blive. Så jeg trækker mig ikke, og jeg har ingen planer om at bøje nakken, siger han og afslutter:

- Så må folk sige til valget, om den linje, jeg står for, er noget, man vil bakke op om