Danekræ fundet ved Stevns Klint

Et forstenet søpindsvin, der er fundet ved Stevns Klint, er blevet udnævnt til Danekræ. Det var nemlig en art, der aldrig var set før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var lidt af et syn, de ansatte på Geomuseum Faxe fik sig, da Leif Rasmussen indleverede sit fund. Det var nemlig resterne af et 65 millioner år gammelt søpindsvin.

- Vi kiggede på det og kunne se, at det så anderledes ud. Det er helt specielt, fordi det er et missing link, der kæder to velkendte arter sammen. Derfor sendte vi det til en ekspert i søpindsvin, som straks vurderede det som Danekræ, siger Jesper Milàn, der er museumsinspektør på Geomuseum Faxe.

Leif Rasmussen er ivrig fossil-jæger, og søpindsvinet var det fjerde Danekræ, han har fundet. For ham er det en helt speciel oplevelse at gøre det.

- Første gang jeg fandt et Danekræ, var der mange, der spurgte mig, hvordan det var. Der så jeg, at fodboldholdet havde vundet Europa-mesterskabet og lige var kommet hjem i lufthavnen. Da jeg så dem, tænkte jeg, det var den følelse, jeg havde, da jeg fandt Danekræet, siger Leif Rasmussen.