Byrådsmedlem: Borgmester var for hurtig på aftrækkeren i stynesag

Niels Brogaard blev politianmeldt af Stevns Kommune. Borgmesteren ville trække politianmeldelsen tilbage, men det lader ikke til at være muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns-borgeren Niels Brogaard har fået en bøde på 6.000 kroner for at styne træer ved Lystbådehavnen i Rødvig. 

Stevns' borgmester, Mogens Haugaard, udtalte efterfølgende, at "der er nogen i vores kommunes forvaltning, som har været lige lovligt fremme i skoene iforhold til at være temmelig regelret".

Han ønskede derfor at trække politianmeldelsen tilbage, da han anser sagen som "under bagatel grænsen". Men torsdag sender Stevns Kommune en pressemeddelelse ud. 

Her står der: 

Kommunen har således en til tider længerevarende dialog med en borger om kommunens faglige opfattelse af problemstillingen. Det er dog sådan, at vælger en borger at begå hærværk eller selvtægt før, under eller efter den faglige vurdering af træet er det også politisk besluttet den 19. august 2014, at forvaltningen skal anmelde det som hærværk, og politiet bedes om at efterforske sagen.  

Borger forbliver anmeldt

quote Det ser ud til, hvis man ikke kan finde en anden udvej, at han forbliver politianmeldt

Varly Jensen (DF), næstformand i Økonomiudvalget

Men betyder det så, at borgmesteren ikke kan trække politianmeldelsen tilbage?

Varly Jensen (DF) er næstformand i ØkonomiudvalgetOg på et udvalgsmøde onsdag diskuterede de blandt andet sagen om Niels Brogaard og de stynede træer.

- Det, der ligger i det, er jo, at man for længe siden gav nogle kompetencer til forvaltningen til at afgøre sådan nogle ting. Og når de har kompetencerne, så er de i deres gode vilje til at politianmelde en borger, siger Varly Jensen.

- Det ser ud til, hvis man ikke kan finde en anden udvej, at han forbliver politianmeldt. 

"Vi kan ikke gøre noget"

Men det er ikke med Varly Jensens gode vilje. Han mener, ligesom borgmesteren, at det er under bagatelgrænsen. Og samtidig har han intet vidst om sagen. Han skulle nemlig læse om Niels Brogaards situation i aviserne. 

quote Set med mine øjne, så har borgmesteren været for hurtig på aftrækkeren

Bjarne Nielsen (V), medlem af Økonomiudvalget

- Jeg har ikke vidst det. Derfor synes jeg, at man skal revidere kompetenceplanen. For når det er sådan, at det forhindrer os politikere i at vide, hvad der sker, så er det ikke i orden, siger Varly Jensen.

- Vi kan ikke gøre noget. 

Borgmester var for hurtig ude

Men Bjarne Nielsen (V), der er medlem af økonomiudvalget i Stevns Kommune, tilslutter sig John Dalsgaard Jensen, som har skrevet et læserbrev i Sjællandske direkte henvendt til borgmester, Mogens Haugaard.

John Dalsgaard Jensen skriver blandt andet:

Man kan ikke først uddelegere en opgave til forvaltningen og så bagefter - når opgaven er løst - hænge forvaltningen ud for at have løst opgaven. 

Yderligere kommentarer har Bjarne Nielsen ikke til sagen, men han tilføjer dog, at hans personlige vurdering er, at man ikke nu, kan komme og trække anmeldelsen tilbage.

- Hvis du spørger mig, så er det ikke muligt. Jeg tror ikke, at når en mand er politianmeldt og har fået sin dom, at man kan trække den tilbage, siger han.

- Set med mine øjne, så har borgmesteren været for hurtig på aftrækkeren. 

Kommunaldirektør, Per Røner, ønsker ikke at kommentere sagen. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester, Mogens Haugaard.