Byggegrund bliver genstand for valgstrid

I Stevns Kommune er en byggegrund blevet omdrejningspunktet for en strid mellem kommunens siddende borgmester og viceborgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som regel finder borgmester Poul Arne Nielsen(V) og viceborgmester Steen S. Hansen(S) frem til et kompromis, selvom de er fra hvert sit parti. Men de kan ikke enes om brugen af byggegrunden Vallø Strand.  


 


I onsdags tilbød vicebormesteren at forære Vallø Strand til Region Sjælland, hvis de til gengæld vil bygge et hospice på grunden. Idéen faldt i god jord hos regionsrådsformanden, som lovede at arbejde for at få bygget et hospice på grunden og dermed sikre kommunen op mod 50 nye arbejdspladser. Men dagen efter den udmelding fortalte borgmesteren i pressen, at grunden skal sælges for mindst 10 millioner kroner.


 


 - Det er jo ren chikane det her. Der er jo ingen grund til det. Hvorfor skal den sættes til salg dagen efter, at dette her kommer frem?, spørger Steen S. Hansen.


 


Men ifølge borgmester Poul Arne Nielsen er regionsrådsformandens udmelding om muligheden for et hospice i Stevns Kommune blot tomme valgløfter. Derfor holder han fast i kommunalbestyrelsens beslutning om at sælge grunden.


 


 - Senest kunne vi for 3-4 måneder siden se, at Socialdemokraterne trak stikket til sundhedshuset i Faxe, fordi man ikke ønskede et hospice. Derfor opfatter jeg dette her som noget af et skud i valgkampen, siger han.


 


Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (A) erkender, at hans ønske om et nyt hospice i Stevns Kommune strider imod hans og regionens tidligere udmeldinger, men forklarer at tilbuddet om den attraktive grund spiller en afgørende rolle.


 


 - Et hospice skal jo ligge et sted, hvor der er naturskønt. Og med den udsigt over vandet, så er det jo et helt fantastisk tilbud vi har fået, og det synes jeg skal indgå i overvejelserne, siger han.


 


Borgmesteren føler sig ikke overbevist. Han vil sætte grunden til salg snarest muligt.


 


 - Nu sætter vi grunden til salg som aftalt. Og så vil jeg da elske at se et bud fra Region Sjælland, og vi kan da også tale om prisen. Men lad os nu se, om de overhovedet har en reel interesse i at bygge det hospice, siger Poul Arne Nielsen.