¨

Brand på sikret institution - fire børn og to ansatte på hospitalet

Flere personer blev i nat sendt til tjek for røgforgiftning, efter der opstod brand på den sikrede institution Stevnsfortet.

Sent i nat opstod der af endnu ukendte årsager brand på den sikrede institution Stevnsfortet på Stevns.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Branden opstod kort før klokken 00.48 på den særlige institution, der ofte bruges til varetægtsfængsling af børn og unge mellem 12 og 18 år i surrogat, ligesom nogle placeres på institutionen ved dom. Der er ti pladser på institutionen.

- Der har været en ildebrand i nogle gardiner på et værelse, siger Arne Aabech, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST.

Undersøger sagen nærmere

Ifølge politiet blev fire indsatte og to ansatte fragtet til Sjællands Universitetshospital i Køge, hvor de blev indlagt til observation for røgforgiftning. Ingen personer kom alvorligt til skade ved branden. 

Læs også Børn bag voldsomt overfald på institution: Ansatte kvæstet af slag og spark

- Vi laver en brandundersøgelse, så vi kan klarlægge, om branden er påsat eller startet ved et tilfælde, fortæller Arne Aabech.

- Vi har selvfølgelig også afhørt flere personer på stedet. Særligt dem der opholdt sig på værelset, tilføjer vagtchefen.

Alle personer tilbage på institutionen

Hos Stevnsfortet oplyser man, at alle skes personer, som blev undersøgt for røgforgiftning på Sjællands Universitetshospital i Køge, er udskrevet og tilbage på institutionen.

- De har været til undersøgelse, og de er alle sammen tilbage igen, siger Peter Jørgensen, forstander på Stevnsfortet, til TV ØST.

FÆNGSLET I SURROGAT

Hvis man eksempelvis på grund af sin unge alder ikke er egnet til at sidde i et almindeligt fængsel, eller det vurderes, at det ikke er nødvendigt, at man sidder i et almindeligt fængsel, kan dommeren fængsle i surrogat i en ungdomsinstitution som Stevnsfortet.

Branden var desuden ifølge Peter Jørgensen allerede slukket, inden brandvæsnet nåede frem til stedet.

- Vores beredskab virkede, så der var ikke så meget drama i det, siger han.

Stevnsfortet vil i løbet af tirsdagen kontakte de unges pårørende for at orientere dem om hændelsen. 

Læs også Kom med ind bag jerngitrene på Stevnsfortet

- Vi vil også se på sagen for at se, om der skal foretages nogen tiltag, så det ikke sker igen. Men vores beredskab har virket og tacklet det, så det ikke udviklede sig til noget større, siger Peter Jørgensen.

Ingen personer er ifølge politiet blevet anholdt i sagen.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App