Brand i bigballer fortsætter i timevis endnu

En lade fyldt med bigballer på Stevns har siden onsdag eftermiddag været i brand. Brandvæsnet regner med, at ilden først er slukket helt torsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ild i en større mængde bigballer i en lade på Stevns onsdag eftermiddag. Klokken 11.43 modtog politi og brandvæsen anmeldelsen om branden på Kirkelodderne i Store Heddinge, og klokken 17 var brandvæsnet stadig i gang med at få ilden under kontrol.

- Laden er vel omkring 10 gange 40 meter stor, og den var fyldt til loftet med bigballer. Den er brændt helt ned nu, og der er stadig masser af flammer herude. Et bud er, at ilden først er slukket helt engang i morgen eftermiddag, lyder det fra indsatsleder ved Stevns Brandvæsen, Klaus Stevns Madsen, der overtog opgaven fra sin kollega ved 16-tiden.

Nærmest umuligt at slukke

Laden ligger op ad en landejendom, så beredskabet på stedet har haft fokus på at begrænse ilden, så den ikke breder sig til ejendommen. Klokken 17 var der 25 brandfolk på stedet, og Beredskabsstyrelsen fra Næstved er tilkaldt for at afløse noget af mandskabet.

- Hele beredskabet i Stevns har været i gang siden middagstid. Sådan en brand er nærmest umulig at slukke, fordi halmen er så sammenpresset, og vi ikke kan komme ind i bygningen. Derfor har vi været nødt til at lade laden brænde og så sikre bygningerne omkring den, siger My Christensen, beredskabsinspektør i Stevns Brandvæsen.

Det er endnu uvist, hvor mange bigballer der er i brand, ligesom der heller ikke endnu er noget bud på, hvad der har fået branden til at opstå.

Halm for hundretusinder kroner brændt op

Bigballebranden på Stevns er langt fra den første af sin slags i år. Natten til lørdag den 19. oktober mistede en landmand i Faxe 16.000 kubikmeter bigballer til en værdi af 150.000 kroner på grund af en brand. Samme nat brændte en stor mængde bigballer til et 6-cifret beløb i Gadstrup syd for Roskilde, og politiet udtalte dengang, at begge brande formentligt var påsat.

- Det er klart, at bigballer, der står på en mark ikke bare bryder i brand af sig selv, men det er ikke lykkedes os at finde gerningsmanden bag den i Gadstrup, og den anden hører til i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, så der ved jeg ikke, om de har fundet gerningsmændene, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, der dog understreger, at det endnu er for tidligt at komme med noget bud på en brandårsag ved dagens brand i Store Heddinge.