Børn og pædagoger flygter fra ballademagere

47 børn evakueret fra feriekoloni midt om natten, fordi de følte sig truede af festende unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Ballade på Stevns i torsdags. 47 børn og seks pædagoger valgte at flygte fra Stevns Vandrehjem midt om natten. Feriekolonien følte sig truet af unge, der festede i en park ved siden af vandrehjemmet.

Lederen af feriekolonien Kurt Poulsen fra Gladsaxe Friskole kritiserer overfor DR Sjælland Midt og Vestsjællands Politi for at svigte de mange børn:

"Da vi efter lang tids venten endelig kom igennem til politiet fik vi bare besked på, at det ikke var en hastesag fordi der jo ikke var sket noget. Men jeg stod med ansvaret for 47 børn og kunne ikke vente på at situationen eskalerede for det var der al mulig grund til at tro, den gjorde," siger han,

Trusler
Klokken cirka 00.30 ankom politiet og anholdt en enkelt af de unge, men anholdelsen gjorde næsten problemerne større, siger Kurt Poulsen:

"De unge begyndte at true os, for nu var det jo os oppe fra vandrehjemmet, der havde ringet til politiet."

Lederen af feriekolonien valgte så i samråd med en af børnenes fædre, der er politimand, at bestille en bus og køre børnene hjem til Gladsaxe midt om natten:

"Jeg følte ikke, børnene fik den fornødne beskyttelse," siger Kurt Poulsen til DR Sjælland.

Politiet beklager
Politiinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt og Vestsjællands Politi beklager, at pædagogerne følte det var nødvendigt at afbryde kolonien:

"Meldingen til os fra vandrehjemmet lød på et stjålet havebord. Vi fik ikke indtryk af, at nogen var i fare. Derfor meddelte vi, at det ikke var en hastesag. Men vi var faktisk på stedet to gange, selvom vi ikke kom lige med det samme," siger politiinspektøren.