Borgmester på Stevns byder nyt flertal velkommen

Mogens Haugaard (V) håber, at den nye valggruppe kan sikre ro og et bedre miljø til at arbejde for kommunens borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var ingen sure miner hos borgmesteren i Stevns Kommune, efter Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen har samlet et flertal uden om ham og Venstre.

Det slår Mogens Haugaard (V) fast over for TV ØST.

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at vi har mistet flertallet. Men jeg kan forstå, at der er lagt op til en god dialog. Og hvis et nyt flertal er det, der skal til for at sikre det, så er jeg godt tilfreds, siger han.

Dårligt klima

Borgmesteren håber nu, at byrådet kan begynde at se fremad og arbejde for at gøre hverdagen bedre for borgerne i Stevns Kommune.

- Vi har haft tre år, hvor det ikke har fungeret optimalt, og det ærgrer mig meget. Jeg ønsker at tage nogle beslutninger i kommunaludvalget sammen med den øvrige kreds, hvor vi er enige, og hvis nye flertal kan betyde flere beslutninger med stor tilslutning, så er jeg bare glad for det, siger Mogens Haugaard og tilføjer:

- Nu handler det om at få noget ordentlighed og værdighed ind i Stevns Kommune, og det håber jeg, at alle vil være med til.

Står gerne på mål for beslutninger

Men hvordan kan det være, at du ikke bare vælger at gå af som borgmester, når du har et flertal imod dig?

- Det er sådan, at jeg og de andre i kommunalbestyrelsen er valgt for hele perioden, og sådan er det. Så må vælgerne bedømme, hvem de vil sætte deres lid til, når vi når frem til kommunalvalget i 2017. Nu har vi nogle store sager i Stevns, som vi skal føre til mål – en statsvej, et besøgscenter for verdensarven og så videre, og det arbejde står jeg gerne på mål for.

På et kampvalg i Venstre i Stevns Kommune i august blev den siddende borgmester Mogens Haugaard Nielsen valgt som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017. Han fik 116 stemmer, mens udfordreren Martin Steen Andersen fik 109 stemmer.