¨

Borgmester laver kovending i sag om fredning af Stevns Klint

Foto: TV ØST

Stevns Borgmester bakker alligevel ikke op om en fredning af Stevns Klint. Danmarks Naturfredningsforening er forundret.

Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) kan ikke længere anbefale en fredning af Stevns Klint og har dermed lavet en vaskeægte kovending, når han på det førstkommende møde i Kommunalbestyrelsen vil anbefale alle at indtage samme holdning. Det skriver DAGBLADET Køge.

 - Jeg kalkulerer altid med en »risiko« for at blive klogere. Og det er jeg blevet i denne sag, hvor jeg mener, at vi som politikere hidtil har fået en mangelfuld sagsfremstilling, hvor vi ikke har været bekendt med, at der er en stor risiko for at tabe en fredningssag, forklarer Stevns Kommunes borgmester om sit tilbagetog.

Danmarks Naturfredningsforening er forundret over borgmesterens nye holdning.

 - Hvis Naturstyrelsen, kommunen og DN står sammen om en fredning, er chancen for at tabe teoretisk. Og Naturstyrelsen vurderer netop over for DN, at de efter alt at dømme vil anbefale fredningen over for Fredningsnævnet, uanset om de er med til at rejse sagen eller ej, siger formand Michael Kruse til DAGBLADET.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App