Borgere protesterer mod nyt boligområde i naturområde

Borgerne i Strøby Egede er utilfredse med planerne om et stort nyt boligområde i et naturområde. Derfor protesterede borgerne torsdag aften

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Strøby Egede protesterer beboerne over nye byggeplaner i et naturområde.

Planerne går ud på at bygge på grunden, der ligger i den vestlige udkant af Strøby Egede, som bliver kaldt Ådals Mark. Her vil et firma bygge 50 til 55 ældrevenlige boliger tæt ved Tryggevælde Å.

Et område som kommunen tidligere selv har udpeget som et område med unik natur hvor der ikke må bygges. Men det får ikke politikerne til at droppe sagen:

- Hvis man altid lod tingene være som de var, ville der aldrig nogensinde ske en udvikling, siger Anette Mortensen, borgmester i Stevns Kommune.

- Når der kommer en borger, som har en privatmark, han gerne vil have undersøgt, om han kan bygge på, så synes jeg egentlig, det er ret rimeligt at undersøge, om det kan lade sig gøre. Måske kan det ikke, måske kan det. Det ved vi ikke endnu, det skal vi først undersøge nærmere.

Beboere på barrikaderne

Kommunalbestyrelsen Strøby Egede har efter en lang debat torsdag aften besluttet at sende en kringlet sag om et nyt bolig-projekt tilbage til Plan, miljø og Teknik-udvalget.

quote Det ødelægger vores natur

Søren Bo Svensson fra Strøby Egede

Et firma vil bygge op til 55 nye ældrevenlige boliger tæt ved Tryggevælde Å. Men det er i et område, som kommunen tidligere selv har udpeget som unik natur, hvor der ikke må bygges.

Nu er byggeplanerne så alligevel kommet på bordet - og det har altså fået beboerne på barrikaderne.

- Vi vil hellere have, at de laver vandrestier og shelters end at vi bygger det til. Det ødelægger vores natur, siger Søren Bo Svensson fra Strøby Egede.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det ødelægger vores natur, siger Søren Bo Svensson fra Strøby Egede.
Det ødelægger vores natur, siger Søren Bo Svensson fra Strøby Egede. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Torsdag aften tændte de fakler i protest - og afleverede en ordentlig stak underskrifter til borgmester Annette Mortensen. Hun fik afleveret 1316 underskrifter.

Træffe beslutning på oplyst grundlag

Selvom de mange underskrifter gjorde indtryk, så dropper politikerne ikke sagen endnu. Tværtimod sender kommunalbestyrelsen altså sagen tilbage til det ansvarlige udvalg for at få den undersøgt nærmere:

quote Man kan ikke træffe en beslutning, før man har et oplyst grundlag at gøre det på

Anette Mortensen, borgmester i Stevns Kommune

- Når I sender det tilbage til udvalget, betyder det så, at I hælder i retningen af at bygge ældreboliger ved Tryggevælde Å?

- Som det fremgik, er der mange, der siger, at det ved vi ikke endnu, det har vi ikke truffet beslutning om. Det synes jeg egentlig er det rigtige, for man kan ikke træffe en beslutning, før man har et oplyst grundlag at gøre det på, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Borgerne er ikke overrasket over politikernes beslutning.

- Umiddelbart er jeg ikke overrasket. Det var, hvad vi havde forventet. Men vi håber bare, at de vil leve op til deres meget fine ord om borgerinddragelse i arbejde med lokalplaner, så de tager både høringssvar og de protester, der har været med i deres overvejelser og i arbejdet med lokalplanen, siger Julie Stenderup fra Strøby Egede.