Børn finder stjålne våben i skov - stammer fra uopklaret indbrud

I weekenden fik to drenge og deres far én på opleveren, da de fandt et våbenskab fyldt med rifler og geværer i Vallø Storskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skovbunden gemmer på mere, end man lige går og tror.

Det kan Lasse Hansens to sønner, Nikolaj på syv år og Lukas på fire år, skrive under på. 

Lørdag eftermiddag kørte de ud til Vallø Storskov for at gå en tur.

- Vi tog ud i skoven for at hygge os med at snitte pinde og spille Pokemon Go (mobil-spil, red), siger Lasse Hansen.

quote De er ikke så gamle, så de vidste ikke helt, om der nu ville komme røvere og banditter for at hente våbene

Lasse Hansen, far til Nikolaj og Lukas

- Vi gik uden for stierne og ledte efter pinde, vi kunne snitte, og så opdagede vi det her skab, som var dækket til med blade og grene. Vi snakkede om, at det lignede et gammelt køleskab, men da vi viftede blade og grene væk, kunne vi se, at der lå et kikkertsigte i skabet, siger han.

Ved et nærmere kig gik det op for familien, at skabet havde et noget usædvanligt indhold. Det hvide træskab indeholdt både haglgeværer, luftvåben og rifler. Et særsyn, der gjorde Lasse Hansens drenge en smule forskrækkede. 

- De synes jo, det var spændende, men også lidt farligt. De er ikke så gamle, så de vidste ikke helt, om der nu ville komme røvere og banditter for at hente våbene, siger han.

Små politihjælpere

Lasse Hansen kontaktede politiet og bevægede sig sammen med sine sønner ud af skoven for at tage imod den udsendte patrulje.

- Så fik vi lov til at køre med i patruljevognen ind i skoven, så vi kunne vise dem, hvor skabet var, siger Lasse Hansen. 

I første omgang kunne familien kun se et kikkertsigte i skabet.
I første omgang kunne familien kun se et kikkertsigte i skabet. Foto: Lasse Hansen

Da de nåede frem til våbenskabet, afsikrede politibetjentene våbene, og så fik Lukas og Nikolaj lov til at hjælpe med politiarbejdet.

- De fik lov til at bære geværerne hen til patruljevognen. Det var stort, siger Lasse Hansen.

Inden betjentene kørte fra stedet, fik Lasse Hansen og hans drenge foreviget oplevelsen med en lille foto-seance foran politibilen, hvor drengene stolt kunne vise deres usædvanlige fund frem. 

Stjålne våben

Midt- og Vestsjællands Politi har ved at undersøge våbnenes serienumre fundet frem, hvor våbenskabet hører til.

- Våbene stammer fra et indbrud på en landejendom i Strøby på Stevns i november 2019. Indbrudssagen er fortsat uopklaret, men nu er våbene afleveret tilbage til den rigtige ejer, og han er selvfølgelig rigtig glad for, at de ikke længere er i omløb hos mennesker, der vil bruge dem til noget forkert, siger Martin Bjerregård, presseansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi.

Han roser familien for at have ringet til politiet med det samme. 

- De gjorde det helt rigtige ved at kontakte politiet med det samme, så vi kunne afsikre våbene, så det var lige efter bogen.

Geværerne er afleveret tilbage til sin retmæssige ejer.
Geværerne er afleveret tilbage til sin retmæssige ejer. Foto: Privatfoto: Lasse Hansen

Det usædvanlige fund i skovbunden har været på drengenes læber lige siden. 

- Den store går i skole, og den lille går i børnehave, så det blev selvfølgelig fortalt et par gange i går. Nok også i dag kunne jeg forestille mig, fortæller Lasse Hansen.