Betjent frifundet for privat kørsel

En 60-årig betjent fra Stevns er blevet frifundet for at have kørt privat i 2 af politiets patruljevogne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Byrets dom i sag mod 60-årig ansat i politiet holder ikke. Beviser mangler, og nu er han frifundet. Det skriver Ritzau. I løbet af 5 år drønede en sjællandsk polititjenestemand rundt i 2 af politiets biler, selv om det intet havde med hans arbejde at gøre.

Denne påstand fra anklagemyndigheden er torsdag blevet streget over af Østre Landsret, som har frifundet manden for at have misbrugt sin stilling og for underslæb.

Blev idømt 6 måneders fængsel

Da sagen i november sidste år blev behandlet af Københavns Byret, var resultatet det modsatte. Dengang blev den 60-årige idømt 6 måneders fængsel, som blev gjort betinget af, at han udførte samfundstjeneste i 120 timer.

Byretten mente, at han havde tilbagelagt tusinder af kilometer under helt private køreture. Blandt andet skulle han ifølge anklagerne have kørt hjem til Stevns i politiets biler. Men han har hele vejen igennem nægtet sig skyldig, og torsdag har han altså fået medhold i Østre Landsret.

Manglende beviser

Også påstanden om, at han flittigt brugte politiets egen tankstation, når han skulle tanke til privat kørsel, er blevet forkastet. Anklagemyndigheden har ikke kunnet føre bevis for påstanden om privat kørsel, oplyser den frifundnes forsvarer, advokat Torben Koch.

Han tilføjer, at tiltalen om underslæb i øvrigt blev rejst på et juridisk forkert grundlag. I den slags tilfælde kræver det, at nogen har lidt et formuetab, men det kan man ikke konstatere, at politiet har været udsat for.

/Ritzau/