Bestil kørsel til nærmeste stoppested - Plustur kommer til Stevns

Borgere i Stevns Kommune kan fremover bestille en køretur til nærmeste busstoppested eller station.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan godt være langt til nærmeste kollektive transportmiddel, når man er på landet.

Og den udfordring vil Movia gerne løse med det, der hedder plustur.

Et koncept, hvor borgere kan bestille kørsel til det nærmeste busstoppested eller station, hvorfra man kan komme videre med tog eller bus. 

quote Vi håber, borgerne bliver glade for den ekstra mobilitet

Per Gellert, plandirektør i Movia


- Stevns har mange, mindre landsbyer, som ligger lidt væk fra god kollektiv trafik. Med Plustur får mange, måske især unge, bedre muligheder for at komme til og fra Stevns, og jeg glæder mig til at se, hvordan stevnsboerne tager de nye muligheder til sig, udtaler formand for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen i en pressemeddelelse.

Bestilles via app

Plustur tilbydes allerede i en række andre kommuner i TV2 Øst's sendeområde. Det gælder Faxe, Holbæk, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Ringsted og Lolland Kommuner. 

En plustur bestilles via appen Rejseplanen. Gennem appen bliver man sendt videre til en særlig hjemmeside, hvor man bestiller turen. Det skal ske senest to timer inden, man skal afsted, og man betaler med betalingskort, når man bestiller.

Plusture breder sig i kommunerne
Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST

De fleste biler, der kører plustur, har gult Movia-design og kan ellers kendes ved, at der i vinduet er et flextrafik-skilt. 

Plusturen har en fast pris på 21 kroner, uanset hvor langt man skal.

- Vi håber, at borgerne i Stevns Kommune bliver glade for den ekstra mobilitet, som plustur giver både til hverdag og i fritiden. Vi ved fra de kommuner, som allerede tilbyder plustur, at borgerne sætter pris på muligheden for at blive kørt lige til hoveddøren, siger Per Gellert, plandirektør i Movia. 

3.500 kørsler på knap et år

Ordningen er åben for alle borgerne, uanset hvilken kommune man bor i. Plusturen skal blot begynde og slutte i en kommune med plustur. 

Siden ordningen blev permanent 1. juli 2019 og frem til maj 2020, er der blevet kørt 3.500 ture med plustur. Antallet af rejser er dog meget påvirket af den nuværende coronasituation.

Det er primært personer mellem 20 og 39 år, der gør brug af appen, og Plustur-konceptet er mest tiltænkt denne målgruppe.