¨

Beboer smittet - alle i flygtningeboliger testes og isoleres

Alle beboere i Stevns Kommunes flygtningeboliger på Mandehoved skal testes og isoleres.

Bygningerne på Mandehoved har tidligere fungeret som kaserne og asylcenter, men er i dag omdannet til flygtningeboliger. Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

En beboer i boligerne på Mandehoved på Stevns er testet positiv for covid-19. Det oplyser Stevns Kommune. Mandehoved, som tidligere har fungeret som kaserne for Flyvestation Sigerselv og senere som asylcenter, bruges i dag til flygtningeboliger for Stevns Kommune.

Den smittede er nu i isolation uden for Mandehoved, oplyser kommunen.

Fordi de forskellige boliger på Mandehoved ligger meget tæt, og fordi beboerne i hver lejlighed deler mange fælles faciliteter, bliver alle øvrige beboere betragtet som "nære kontakter".

Derfor skal alle øvrige beboere i løbet af weekenden testes af Styrelsen for Patientsikkerhed, ligesom de nu skal være i isolation i deres boliger. Imens vil Stevns Kommune sørge for, at beboerne får leveret mad.

Der er lørdag ingen meldinger om eventuelt flere smittede i boligerne på Mandehoved. 

Stevns Kommune oplyser, at deres indsats i første om gang har været koncentreret om information til beboerne på Mandehoved om de forholdsregler, der skal tages. Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed vil man tage bestik af, om der er behov for yderligere tiltag.

Sundhedsstyrelsens anbefaling:

Hvis du får symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med ny coronavirus, indtil du får svar på din test.

 

Du skal derfor:

  1. Gå i selvisolation
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne
  3. Vær særligt opmærksom på rengøring
  4. Ring til din læge, som vurderer dine symptomer og sørger evt. for henvisning til test, også ved milde symptomer

Brug mundbind, hvis du er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med at du skal testes.
Har du lette symptomer og vælger ikke at blive testet, anbefaler vi, at du forholder dig som om, at du er blevet testet positiv for ny coronavirus og går i selvisolation indtil 48 timer efter, at dine symptomer er helt forsvundet.

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App