Asylansøger udstiller fossiler

En asylansøgers fossil-hobby bliver nu til en imponerende udstilling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Asylansøgeren Tull Bohora har samlet en imponerende samling fossiler og får nu sin helt egen udstilling på Stevns Naturcenter. 

Tull Bohora er egentlig fra Nepal, men har opholdt sig på forskellige asylcentre i Danmark de seneste ti år. Og da han nåede til Asylcenter Sigerslev på Stevns Klint blev han for alvor grebet af sin hobby, der går ud på at samle fossiler, skriver Stevns Naturcenter i en pressemeddelelse.

Det er der nu kommet en ganske imponerende samling ud af med mange forskellige fossiler, blandt andet en stor tand fra en Mosasaur, som er en havlevende øgle.

-          Jeg er meget imponeret af de genstande, Tull har samlet langs klinten, og af hans meget omhyggelige arbejde med at præparere fossilerne ud af kridtet. Derfor er vi meget glade for at få lov til at udstille Tulls fossiler her på Mandehoved, så de kan tjene til inspiration for alle der går på opdagelse i området, siger Jesper Milán, der er museumsinspektør.

Tull Bohora har nu udlånt en række af sine bedste fund til Østsjællands Museum, som vil lave en udstilling på Stevns Naturcenter.

-          Det har været dejligt at have en nabo som Tull, der ligesom os har en stor passion for klintens skønhed og spændende geologi. Vi vil komme til at savne, når han kigger forbi med et spændende nyt fund eller inviterer os over til at se hans flotte samling, fortæller Kirsten Føns, der er naturvejleder på Stevns Naturcenter.

Du kan se hele udstillingen når den åbner mandag den 17. februar klokken 17.