¨

Annika vandt DM i military for ponyryttere – og har infantil autisme

Sikker til hest: Annika Andersen tog sejren med hjem. Foto: Privatfoto

Annika Andersen fra Arnøje har infantil autisme, men red alligevel på lige fod med de andre til DM i military for ponyryttere. Og hun tog guldet med hjem.

En flot, rød roset prydede i weekenden 12-årige Annika Andersens pony Sandie.

De to løb nemlig af med sejren til danmarksmesterskaberne i military for ponyryttere. Military er en kategori, hvor rytteren og ponyen både skal igennem dressur, spring og terrænbane.

- Jeg synes, det er en lille smule stort. Jeg synes, det er rart at vide, at jeg er danmarksmester, men jeg vil ikke blære mig, lyder det fra den nykårede vinder.

Jeg synes, det er rart at vide, at jeg er danmarksmester, men jeg vil ikke blære mig

Annika Andersen, ponyrytter

Men det er ellers lidt ekstra stort for Annika Andersen at vinde førstepladsen. Udover at være en god rytter, har hun nemlig også infantil autisme.

- Hun har kæmpet så hårdt for det, og det har i lang tid været hendes største drøm. Det er så fantastisk, at det er lykkedes for hende. Også når man ser på de udfordringer, hun har, og de egenskaber, det giver at være autist, siger Annikas mor, Maria Andersen.

- Det hjælper hende til at blive rigtig god til det, hun laver, og det, hun interesserer sig for. Det gør mig så glad, at tingene lykkes for hende. Og stolt. 

  Foto: Privatfoto

Snakker samme sprog

Den unge pige er ikke kommet sovende til weekendens triumf. Hun og hendes træner Mia Hastrup har nemlig trænet hårdt. Mia Hastrup træner også landsholdsrytterne til daglig.

- Jeg har sat mig ind i hendes behov, og vi har sørget for, at hendes træningsplan passer ind i de kasser, hun forstår. På den måde er der ikke så stor forskel på den måde, hun rider dressur, spring og terræn på, siger træneren.

- Vi snakker på en måde samme sprog hele tiden. Derfor har hun også udviklet sig enormt hurtigt.

I træningen handler det om ikke at lave alt for meget om på systemerne.

- Hun bliver usikker, hvis jeg laver om på noget. Hun kan jo nærmest huske, hvad jeg har sagt til hende for tre uger siden. Så hun er meget systematisk og skematisk i sin opbygning, siger Mia Hastrup.

Hun er meget systematisk og skematisk i sin opbygning

Mia Hastrup, træner

Ros til alle andre

Men det kommer ikke bag på træneren, at Annika i weekenden kunne løfte trofæet.

- Jeg er meget glad på Annikas vegne, men det kommer ikke bag på mig. Hun præsterede hendes bedste, siger hun.

Og hovedpersonen selv? Hun fokuserer mere på andres præstation end sin egen.

- Jeg tænkte, at min pony er rigtig dygtig. Og jeg tænkte, at det gik fantastisk godt, og at alle de andre var rigtig, rigtig gode, siger Annika Andersen.

Hendes næste mål er nu at deltage i Nordisk Mesterskab, og drømmen er engang at være med til EM.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App