¨

To anklagede nægter Stevns-drab på mekaniker

Foto: TV ØST

Anklageren hævder, at den ene af de to drabsanklagede dræbte Anders Mark Hansen, mens den anden tiltalte så på. Første retsdag i sagen er i gang i dag.

To mænd på 28 og 34 år nægter sig skyldige i drabet på den 22-årige mekaniker Anders Mark Hansen. 

Han blev fundet bagbundet med strips på en skovvej i Fællesskoven nær Rødvig på Stevns den 3. marts sidste år.

Tiltalt på krykker

Retssagen mod de to mænd er begyndt ved Retten i Roskilde i dag, hvor den 28-årige RE - med foldede hænder - følger senioranklager Bente Schnack hævde, at det var den 34-årige TT, der dræbte Anders, mens RE så på.

Den 34-årige TT, som anklageren hævder udførte selve drabet, går ind i retslokalet med hjælp fra krykker, som han bruger permanent.

Begik drabet "i forening"

Anklagen lyder  på, at de to mænd ifølge Statsadvokaten "i forening eller efter fælles forudgående forståelse" dræbte Anders Mark Hansen "ved omsnøring af halsen med plasticstrips eller lignende eller hængning".

Da Anders Mark Hansen blev fundet, havde han en livrem om halsen, og den anden ende af livremmen var bundet fast til anhængertrækket på offerets egen bil.

Anklageren hævder også, at de to mænd udsatte det 22-årige offer for vold ved "slag, spark og tramp mod kroppen og hovedet", og at drabet er sket mellem klokken 16.25 og omkring klokken 18 den 2. marts.

Nægter sig skyldige

Den 28-årige mand har tidligere erkendt over for politiet, at han så drabet på Anders Mark Hansen.

Begge mænd på anklagebænken har dog begge sagt, at den anden dræbte den 22-årige mekaniker. Der er afsat otte retsdage til sagen, og der forventes dom den 4. februar.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App