¨

Anklage: To mænd kvalte mekaniker på Stevns

Foto: TV ØST

Anklager hævder, at to mænd dræbte den 22-årige Anders Mark Hansen på Stevns. Retssag starter i dag.

Hvem dræbte Anders Mark Hansen på Stevns den 2. marts sidste år?

Det skal Retten i Roskilde nu afgøre. Mandag starter retssagen mod to mænd på 27 og 33 år, som senioranklager Bente Schnack mener stod bag drabet på den 22-årige mekaniker.

Mændene har "i forening eller efter fælles forudgående forståelse" dræbt Anders Mark Hansen "ved omsnøring af halsen med plasticstrips eller lignende eller hængning", står der i anklageskriftet fra Statsadvokaten for Midt- Vest og Sydsjælland og Lolland og Falster.

Fundet ved Rødvig

Samtidig har de to mænd udsat det 22-årige offer for vold ved "slag, spark og tramp mod kroppen og hovedet", hævder anklageren, der mener, at drabet er sket mellem klokken 16.25 og omkring klokken 18 den 2. marts.

Liget af Anders Mark Hansen blev fundet på en skovvej i Fællesskoven nær Rødvig på Stevns den 3. marts. Ved siden af holdt offerets bil, hvor hans hund sad indeni.

Den 27-årige mand har tidligere erkendt over for politiet, at han så drabet på Anders Mark Hansen. Begge mænd på anklagebænken har dog tidligere nægtet sig skyldige i drabet.

Dræbt i Fællesskoven

Politiet mener, at det var den 27-årige, der kørte bilen, da han og den 33-årige kørte mod Fællesskoven, hvor drabet fandt sted. Politiet hævder også at kunne bevise, at den 27-årige var på gerningsstedet på drabstidspunktet.

Politiet har desuden oplyst, at de to tiltalte i Stevnsagen kender hinanden.

Der er afsat otte retsdage til sagen, og der forventes dom den 4. februar.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App