AMK-central: Både mobilnet og sikkerhedsnet havde ikke signal

AMK-centralen havde intet signal fra Bøgeskoven. Og det er meget uheldigt, da centralen er afhængige af, at der dækning alle vegne, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I april falder en løber om med hjertestop i Bøgeskoven.

Men da redderne nærmer sig stedet, stopper både GPS og mobilsignal med at virke.

Redderne kører rundt i skoven for at finde manden. 

Efter flere minutter tager medarbejderne i AMK-centralen i Slagelse over. Det er her alle sundhedsfaglige opkald bliver varetaget. Også her har de problemer.

- Vi kan se på vores kort, at de kører frem og tilbage og leder efter stedet, siger Brian Lindekilde, der er sektionsleder på AMK-centralen i Slagelse.

I alt blev redderne seks minutter forsinkede på grund af signalet. 

- Alle vores ambulancer er overvåget af en GPS, så vi altid kan finde den ambulance, der er tættest på dér, hvor der er brug for den. Og i sådan nogle situationer, hvor der ikke er dækning, så er det en udfordring at finde sådan en ambulance. 

Ingen systemer havde signal

quote I det her tilfælde var det både mobilnettet og sikkerhedsnettet, der ikke havde signal

sektionsleder på AMK-centralen i Slagelse

Brian Lindekilde forklarer, at de opererer med to systemer. Ét system via mobilnettet, som sender positionen på ambulancen cirka hvert tiende sekund. 

Og så har de et sikkerhedsnet, som også sender positionen på ambulancen. Men det var altså ingen hjælp denne gang.

- I det her tilfælde var det både mobilnettet og sikkerhedsnettet, der ikke havde signal, siger Brian Lindekilde.

- Det er svært uheldigt. Vi er dybt afhængige af, at teknologien virker og der er god dækning alle vegne. 

Det er en udfordring

Redderne i Bøgeskoven blev seks minutter forsinkede, fordi de ikke kunne finde løberen i skoven. Men en ting er, at de ikke kan finde vedkommende, der mangler hjælp. Måske får de heller ikke sendt ambulancen, der er tættest på personen.

- Konsekvensen kan være, at det giver noget forsinkelse på ambulancen - at vi ikke får afsendt den nærmeste ressource, siger Brian Lindekilde.

- Vi ved, at der bliver arbejdet ihærdigt på at udbygge systemerne og de her mørke zoner. Men der er stadig en udfordring. 

- Det er meget vigtigt. Det her med ikke at kunne tale med pårørende eller tilskuere, som egentlig kunne være en kvalificeret hjælp på stedet og som kan være afgørende, er meget uheldigt.