¨

Alle ansøgere fra Stevns og Faxe er blevet optaget på Køge Gymnasium

Et afstandskriterium gjorde, at Køge Gymnasium afviste 39 ansøgere fra Stevns og Faxe. Nu overvejer Folketingets ombudsmand at gå ind i sagen.

Sidste år blev flere unge afvist af Køge Gymnasium på grund af et afstandskriterium. I år er alle unge fra Stevns og Faxe kommuner blevet optaget.

Sidste år måtte flere unge fra Stevns og Faxe se sig afvist af Køge Gymnasium.

Men det ser ganske anderledes ud i år.

For stort set alle har fået deres førsteprioritet opfyldt til gymnasiet og HF – også på Køge Gymnasium. De har nemlig ikke skullet afvise nogle ansøgere i år, skriver sn.dk.

Vi har ikke måttet afvise nogen i år

Peter Schiødt, forstander på Køge Gymnasium

- Vi har oprettet en STX-klasse mere i år, så vi i alt har optaget 13 klasser STX og to klasser HF. Med 28 elever i klasserne, har vi plads til 364 STX-elever og 58 HF-elever. Vi har modtaget 382 ansøgere til STX og 57 til HF, men blandt STX-ansøgerne er der flere, som har søgt orlov - typisk fordi de skal et år til udlandet. Hermed passer tallene med antallet af ansøgere, og vi har ikke måttet afvise nogen i år, siger forstanderen på Køge Gymnasium Peter Schiødt til DAGBLADET Køge.

39 unge blev afvist

Sidste år kunne 39 unge fra både Stevns og Faxe kommuner ikke blive optaget på Køge Gymnasium. 

Læs også Elever afvist fra gymnasium: Reglerne er for snævre og generelle

De boede for langt væk fra gymnasiet i Køge, selvom Køge Gymnasium for nogle af eleverne var det gymnasium, der lå tættest på dem. Derfor skulle de i stedet finde et andet gymnasium, som havde plads til dem.

Det fik undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at komme med et forslag i oktober sidste år, som ville åbne op for at give dispensation til de elever, der boede langt fra et gymnasium.

Efter sagen sidste år er der derfor kommet en ny bekendtgørelse, som netop gør det muligt at vise hensyn til ansøgere, som blev afvist sidste år. Men det har ikke været nødvendigt at tage i brug i år, lyder det fra forstanderen til DAGBLADET. 

Læs også Stevns lægger pres på minister i sag om afviste elever

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App